Kaizen Gaming: Δωρίζει 150 αυτόματους απινιδωτές στο Υπουργείο Υγείας

Το σοκ που προκάλεσε πριν από λίγες εβδομάδες η κατάρρευση, σε ζωντανή μετάδοση, του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανίας – Φινλανδίας λειτούργησε ως καμπανάκι αφύπνισης για ολόκληρο τον κόσμο. Μετά από την επικοινωνία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με την διοίκηση της Kaizen Gaming, με αφορμή το παρ’ ολίγον μοιραίο περιστατικό, η εταιρεία κινητοποιήθηκε αμέσως και προχωρά άμεσα στη δωρεά 150 αυτόματων απινιδωτών προς το Υπουργείο Υγείας, η παράδοση των οποίων θα έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.

Το καρδιακό επεισόδιο του Έρικσεν έκανε εμφανές πως η άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας την ώρα που συμβαίνει κάτι αναπάντεχο έχει τη δύναμη να σώσει ζωές. Γι’ αυτό οι απινιδωτές αναμένεται να τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, όπως γήπεδα και χώροι άθλησης, ενώ παράλληλα θα δοθούν και σε κάποιους κοινωνικούς φορείς ανά την χώρα. Επιπλέον, κλιμάκια του ΕΚΑΒ θα αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού για την χρήση των απινιδωτών.

H Kaizen Gaming (Stoiximan) θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να στηρίζει και να βοηθάει, όπως έκανε και τους προηγούμενους μήνες με τη δωρεά των 6 φορητών ΜΕΘ και τη δωρεά προστατευτικού υλικού προς το ΕΣΥ.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά:

«Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το οποίο ξεκίνησε με μια σκηνή που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη. Αυτή της κατάρρευσης του Δανού ποδοσφαιριστή Έρικσεν, ο οποίος σώθηκε χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου αλλά και της ύπαρξης απινιδωτή στο γήπεδο.

Με αφορμή αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, ήρθα σε συνεννόηση με την εταιρεία Kaizen Gaming (Stoiximan), η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και προχώρησε στη δωρεά 150 αυτόματων απινιδωτών στο Υπουργείο Υγείας.

Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, σε γήπεδα, χώρους άθλησης, αλλά και θα δοθούν σε κοινωνικούς φορείς σε όλη την χώρα τους επόμενους δύο μήνες, ενώ κλιμάκια του ΕΚΑΒ θα αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση των απινιδωτών στα σημεία τοποθέτησής τους.

Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία που για ακόμη μία φορά, όπως έκανε σε δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και 6 φορητών ΜΕΘ, στέκεται δίπλα μας και συνδράμει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».