Disney: Δώρισε επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Disney, συνολικά 100.000 επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας έχουν διατεθεί ως δωρεά σε παιδιά και οικογένειες τοπικών κοινοτήτων που βρίσκονται σε ανάγκη σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η Disney έθεσε αποδέκτη για τη δωρεά στην Ελλάδα το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» προσφέροντας σχεδόν 3.000 επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας, διακοσμημένες με τους αγαπημένους χαρακτήρες της Disney, με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση συνεχίζει να προκαλεί δυσκολίες στις κοινωνίες ανά τον κόσμο, καθώς και στην Ελλάδα. Τα παιδιά, που νοσηλεύονται, αντιμετωπίζουν ως αντίκτυπο της πανδημίας, ακόμη περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση και συνθήκες απομόνωσης.

Από τον Ιούλιο του 2020, η The Walt Disney Company κυκλοφόρησε μέσω του shopDisney επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας, με αγαπημένους χαρακτήρες των Disney, Pixar, Marvel και Star Wars, για παιδιά και μεγάλους, με σκοπό να χαρίσει στιγμές χαράς σε μία δύσκολη περίοδο.

Σημαντικό μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, αποτελεί η ανακοίνωση της Disney για την υλοποίηση προγράμματος μέσω του οποίου θα διατεθούν συνολικά 100.000 επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας σε παιδιά και οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε τοπικές κοινωνίες ανά την Ευρώπη. Οι δωρεές θα πραγματοποιηθούν μέσω αξιόπιστων ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών οργανισμών, με τους οποίους η Disney διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία, οι οποίοι προσφέρουν κουράγιο και δύναμη σε παιδιά που βιώνουν τραύματα και κοινωνική απομόνωση.

Έχοντας ως στόχο τα παραπάνω, η Disney έθεσε αποδέκτη της δωρεάς για την Ελλάδα, το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Η δωρεά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1η Ιουλίου με την παράδοση σχεδόν 3.000 επαναχρησιμοποιούμενων, υφασμάτινων μασκών προστασίας, διακοσμημένων με αγαπημένους χαρακτήρες της Disney, με σκοπό την υποστήριξη των παιδιών και οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Ο VP & Country Manager της The Walt Disney Company Ελλάδας & Ισραήλ, κ. Βασίλης Ηλιόπουλος δήλωσε: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε την απομόνωση που αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά και σε αυτό θέλουμε να συμβάλλουμε μέσα από τις συνεργασίες μας. Με την πρωτοβουλία μας, έχουμε στόχο να βοηθήσουμε την επανένωση των παιδιών σε απομόνωση, μέσα από τους χαρακτήρες της Disney και να τα βοηθήσουμε να χτίσουν συναισθηματική ανθεκτικότητα τη στιγμή που τη χρειάζονται περισσότερο. Μαζί με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», ελπίζουμε ότι οι επαναχρησιμοποιούμενες, υφασμάτινες μάσκες προστασίας θα προσφέρουν χαμόγελα και υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Οι δωρεές της Disney έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις κοινωνίες που υπηρετούμε σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε να παρέχουμε ουσιαστική φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη, πάντα με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών μας στην Ελλάδα».

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, δήλωσε: «Εκ μέρους του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Disney για την ενέργεια αυτή. Τα παιδιά μας είναι οι πραγματικοί ήρωες που δίνουν καθημερινά την πιο δύσκολη μάχη: τη μάχη για την ίδια τη ζωή. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους, όπως κάνουμε εδώ και 30 χρόνια. Η Disney είναι για εμάς ένας ακόμα σημαντικός σύμμαχος στον αγώνα μας ενάντια στον παιδικό καρκίνο».