Odyssea: Υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Διαφορετικότητας

Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η Odyssea υπηρετεί το όραμά της για εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στην καινοτομία, τη γνώση και την τεχνολογική πρόοδο, επιταχύνοντας τις προσπάθειες για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Μέσα από τεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα, υπηρεσίες απασχολησιμότητας και προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, η Odyssea ενδυναμώνει αποκλεισμένες, ευάλωτες ομάδες Ελλήνων, προσφύγων, μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Με αφορμή την παρουσία της Odyssea στα γραφεία του ΚΕΑΝ, ο Τζέι Μέξης, Ιδρυτής και CEO της Odyssea, δήλωσε τα εξής: “Η Odyssea αποτελεί ένα χώρο ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων στην κοινωνία. Κατανοώντας τη σημασία της διαφορετικότητας στην αγορά εργασιας, παρέχουμε ίσες ευκαιρίες στην τεχνολογία και την εκπαίδευση σε όλα τα άτομα, που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους, χωρίς άμεσες ή έμμεσες διακρίσεις, που αφορούν το φύλο, την εθνική ή κοινωνική προέλευση, το χρώμα, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ηλικία. Όπως, εξάλλου, υποδηλώνει και η ονομασία του οργανισμού, προσπαθούμε στο ταξίδι της Οδύσσειας του κάθε ανθρώπου να δίνουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες προσωπικής αλλά και συλλογικής ανάπτυξης.”

Από τη μεριά του, ο Σπύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε “Η ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων, σε όποιον από τους έξι πυλώνες διαφορετικότητας κι αν ανήκουν, είναι για εμάς προτεραιότητα. Οπότε και η σύμπραξη με την Οργάνωση Odyssea που έχει αυτήν ακριβώς την αποστολή υπήρξε μονόδρομος. Θα βρισκόμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να τους υποστηρίξουμε να κάνουν πράξη το όραμα τους. Να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ελεύθερης πρόσβασης στην καινοτομία και στη γνώση για όλους, να οδηγήσουν τους ωφελούμενούς τους στην αυτάρκεια και να επιταχύνουν την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας”.

Μέσα από δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, που φιλοξενούνται στην Odyssea Academy, το νέο εκπαιδευτικό κέντρο της Odyssea στην περιοχή του Αγ.Ιωάννη Ρέντη με εγκατάστάσεις σχεδιασμένες ειδικά για την εκπαίδευση και προσομοίωση επαγγελματικών χώρων εργασίας, οι ωφελούμενοι/οι ωφελούμενες έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να αναζητήσουν μια ισότιμη ευκαιρία στην αγορά εργασίας. Σε αυτό συμβάλλει και η καταρτισμένη ομάδα Απασχολησιμότητας του οργανισμού, που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις γύρω από την εύρεση της εργασίας για το κάθε άτομο.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.