ΠτΔ: Συνάντηση και ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΕΕΠΦ

    Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε δεκτός χτες το πρωί (21/7) ο κ. Νίκος Πέτρου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Προστασία της Φύσης.

    Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕΠΦ για την ιστορία της παλαιότερης ελληνικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για τους μεγάλους σταθμούς στη δράση της και για το έργο της σήμερα. Επίσης ενημερώθηκε για τις απόψεις της ΕΕΠΦ για τα κρίσιμα θέματα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα σήμερα, όπως η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης κ.ά.

    Ο κ. Πέτρου προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  να απονείμει το φετινό βραβείο «Βύρων Αντίπας» στην κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΠΦ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση.

    Υπενθυμίζεται ότι το φετινό βραβείο θα απονεμηθεί στον κ. Γιάννη Μπουτάρη για τη σημαντική προσφορά του στην προστασία της άγριας ζωής. Στο παρελθόν έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, στον τότε πρόεδρο του Ε’ τμήματος του ΣτΕ, κ. Μιχαήλ Δεκλερή, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον διεθνούς φήμης περιβαλλοντολόγο Luc Hoffmann.

    Τέλος, ο κ. Πέτρου εξέφρασε εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΠΦ τις θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή να θέσει υπό την αιγίδα της τις φετινές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας και δράσης της ΕΕΠΦ.