Το Γήπεδο Ζωής συμμετείχε στο SNF Nostos 2021

Το «Γήπεδο Ζωής» συμμετείχε  για πρώτη φορά στο SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Σε ένα πρωτοποριακό ενημερωτικό περίπτερο στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών, η ομάδα του «Γηπέδου Ζωής» υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες και μοιράστηκε μαζί τους πληροφορίες για το όραμα και τις επερχόμενες δράσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, το «Γήπεδο Ζωής» γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και προέκυψε μέσα από το όραμα του Πρόεδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους νέους, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες, και το όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη, CEO του οργανισμού, να βοηθήσει τις νέες γενιές και να προσφέρει, όσο μπορεί, στη Νίκαια, την περιοχή που τον ανέδειξε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του «Γηπέδου Ζωής» στο SNF Nostos ιδιαίτερα ξεχώρισε το flash mob-έκπληξη, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6-17 ετών που, με τις κινήσεις τους υπό τους ήχους της μουσικής, ανέδειξαν τον εκπαιδευτικό-πολιτιστικό καθώς και τον αθλητικό προσανατολισμό του «Γηπέδου Ζωής», ένα σύνολο δράσεων που στοχεύει στην ενίσχυση και διαμόρφωση δυνατών χαρακτήρων.  Στο τέλος της δράσης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συμμετείχε στο πλευρό των παιδιών και καλωσόρισε τον κόσμο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν τιμή για όλους εμάς από το «Γήπεδο Ζωής», αλλά και για εμένα τον ίδιο, η αγάπη, η ανταπόκριση αλλά και η προσμονή που εισπράξαμε για το έργο μας, άκρως υποστηρικτική και ελπιδοφόρα, για τους καιρούς που διανύουμε».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, είπε, με αφορμή τη συμμετοχή του «Γηπέδου Ζωής» στο φετινό SNF Nostos: «Το Γήπεδο Ζωής θα προσφέρει όχι απλά έναν μοναδικό χώρο, αλλά, κυρίως, τις ευκαιρίες και τα ερεθίσματα στα νέα παιδιά να ανακαλύψουν την κλίση τους, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να «χτίσουν» τον χαρακτήρα τους. Είμαστε περήφανοι που προχωράμε, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ομάδα του, σε αυτή την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και ανυπομονούμε να δούμε αυτό το όραμα να γίνεται πράξη».

Για περισσότερες πληροφορίες για το «Γήπεδο Ζωής» και τον νέο χώρο που δημιουργείται στη Νίκαια, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.gipedozois.org/