Aluminco: Τρεις άξονες δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών και των απωλειών από τις πυρκαγιές

H Aluminco ανεβάζει ψηλά στην ατζέντα τις επιπτώσεις από τις φετινές πυρκαγιές.

Η Aluminco εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της προς τους πυρόπληκτους στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικής μας λειτουργίας, η Aluminco ανεβάζει ψηλά στην ατζέντα τις επιπτώσεις από τις φετινές πυρκαγιές και θέτει σε εφαρμογή Σχέδιο Δράσης τριών σημείων υπέρ:

  • της άμεσης αποκατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου σε καμένα, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, δημοτικά κτίρια στις πληγείσες περιοχές,
  • της συνολικότερης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος με την «υιοθέτηση» άλσους και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση με έμφαση στα παιδιά και τους νέους
  • της ενθάρρυνσης και υποστήριξης ενεργειών εθελοντισμού από εργαζομένους του Ομίλου.

Ταυτόχρονα, σε αυτή τη νέα εποχή που ζούμε, ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατηγική μας. Η Aluminco ηγείται με την εμβληματική πρωτοβουλία «A Planet to Love», στη μετάβαση για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, που αποτελεί τον οδικό χάρτη της εταιρείας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κάτω από την επικεφαλίδα «A Planet to Love», δίνει έμφαση στην περιβαλλοντική προστασία, εργάζεται συστηματικά στο ζήτημα της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, συμβάλλοντας σημαντικά στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος μέσω καινοτομιών, περιβαλλοντικών δηλώσεων για τα προϊόντα και πράσινη παραγωγή με σαφή προσανατολισμό τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CO2 και συνολικά του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την λειτουργία της.

Ο Αργύρης Καρράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Aluminco δήλωσε σχετικά:   H Οικογένεια Aluminco με αίσθημα ευθύνης και χρέος συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών και των απωλειών αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε δίπλα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στους δήμους και τους συμπολίτες μας που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται σκληρά στην Εύβοια, και σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές συνεργαζόμαστε για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζουμε αυξημένη χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «A Planet to Love»για περιβαλλοντικές, κοινωνικές και εταιρικές δράσεις, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την «Ατζέντα 2030» των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η Aluminco αποδεικνύει έμπρακτα, τη στήριξη της σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα ενώ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χορηγίες και δωρεές στις περιοχές που δραστηριοποιείται.