Ημέρα Εθελοντισμού για τους εργαζόμενους της ΙΟΝ

Σημειώνοντας ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση και σε πολύ χαρούμενο κλίμα, η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ Α.Ε. πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης και Προσφοράς για τους εργαζομένους της, υλοποιώντας δενδροφύτευση σε μια υποβαθμισμένη και καμένη περιοχή στο Δήμο Φυλής/ Άνω Λιοσίων (Ποικίλο όρος).

Στη δενδροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση We4All, συμμετείχαν 200 περίπου εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους και φυτεύτηκαν χίλια (1000) δέντρα σε χώρο που βρίσκεται στην είσοδο του πρώην λατομείου Μουσαμά. Φυτεύτηκαν κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουτσουπιές, ακακίες, γαζίες και μουριές. Η επιλογή των δέντρων αυτών έγινε επειδή είναι βραδύκαυστα κι έχουν μικρές ανάγκες σε νερό.

Πρόκειται για μια δράση αποκατάστασης του περιβάλλοντος ουσιαστική και ικανοποιητική για όλους όσους συμμετείχαν, με τη συμβολή των οποίων ένας χέρσος λόφος και τόπος απόρριψης μπάζων θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να μετατραπεί σε άλσος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου που ήταν παρούσα στην δράση: ‘Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα που καταφέραμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε μια τόσο σημαντική περιβαλλοντική δράση αλλά και για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων της εταιρείας μας, που αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της οικογένειας της ΙΟΝ. Είναι δε βέβαιο ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην περιβαλλοντική δράση της εταιρείας μας.’

Επίσης, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Γιάννης Ηλιόπουλος, στο συγκεκριμένο χώρο θα φυτευθούν, στο επόμενο διάστημα, άλλες τρεις χιλιάδες (3000) δέντρα.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης της εταιρείας στην Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα τον Εθελοντισμό και υπογραμμίζει την περιβαλλοντική της ευαισθησία και σταθερή δέσμευσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.