bwin: Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας «Η καλύτερη ομάδα, με διαφορά»

Με σύνθημα «Η καλύτερη ομάδα, με διαφορά!», η bwin έγινε το πρώτο στοιχηματικό brand στην Ελλάδα που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας.

H υπογραφή της Χάρτας αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της bwin και της μητρικής της εταιρείας, Entain plc, παγκόσμιας ηγέτιδας στη διαδικτυακή και επίγεια ψυχαγωγία, στη στήριξη κάθε μορφής διαφορετικότητας, όχι μόνο στον εργασιακό χώρο αλλά και στην κοινωνία. Έχοντας δημιουργήσει την “Board Diversity Policy”, η πολιτική διαφορετικότητας εφαρμόζεται μέσω τεσσάρων πυλώνων:

  1. Ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας & ίσες ευκαιρίες σε καίριες θέσεις εργασίας
  2. Συγκεκριμένες πολιτικές και διαδικασίες, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς
  3. Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού
  4. Κοινωνική Ευαισθητοποίηση & Συνεχής Εκπαίδευση

Η εφαρμογή της πολιτικής και η πρόοδος αποτυπώνονται μέσω του ετήσιου Gender Pay Gap Report.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας σε ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματος DIMAIN. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Η Χάρτα Διαφορετικότητας προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας υπογράφηκε εκ μέρους της bwin Greece από τους Ιωάννη Καποδίστρια, Managing Director και Γιώργο Τσαγκλή, Υπεύθυνο Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και από τον Πρόεδρο του Diverisity Charter Greece, Σταύρο Μηλιώνη.

O Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη συμμετοχή της bwin στη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ένα brand που έχει ήδη αναπτύξει και εφαρμόζει ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης της διαφορετικότητας εντός του οργανισμού και παράλληλα αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία του σε θέματα διαφορετικότητας και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, δεν θα μπορούσε παρά να ενισχύσει σημαντικά και το δικό μας έργο σε αυτήν την κατεύθυνση».

Τέλος, εκ μέρους της bwin, ο Γιώργος Τσαγκλής, τόνισε «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αποτελεί δομικό στοιχείο της ταυτότητας της bwin και για τον λόγο αυτόν, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη Χάρτα Διαφορετικότητας. Οι πρωτοβουλίες μας τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι “παλεύουμε” για την εξάλειψη κάθε είδους ανισότητας, πλήρως εναρμονισμένοι με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Παράλληλα, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ίσων ευκαιριών, όχι μόνο στο εργασιακό μας περιβάλλον, αλλά και σε κάθε τομέα της κοινωνίας».

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω πρωτοβουλία της bwin εντάσσεται στους Στόχους 10: Λιγότερες ανισότητες και 17: Συνεργασία για τους Στόχους. Περισσότερα για το κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις υλοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Περισσότερα για τη Χάρτα Διαφορετικότητας στο https://diversity-charter.gr/