realme: Ενώνει δυνάμεις με κορυφαίους operators για σήμανση ECO Rating στα smartphones της

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο και η 5η κορυφαία μάρκα Android συσκευών παγκοσμίως, προάγει τη δέσμευση και το όραμά της να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία που συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο, με τα realme 8 5G & realme 8i να έχουν αναγνωριστεί επισήμως από το σύστημα σήμανσης Eco Rating.

Το Eco Rating δημιουργήθηκε από κοινού από πέντε κορυφαίους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη – τη Deutsche Telekom, την Orange, την Telefónica (που λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα O2 και Movistar), την Telia Company και τη Vodafone –, ως ένα νέο σύστημα σήμανσης για κάθε κλάδο, με στόχο να ενθαρρύνει τους προμηθευτές να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των συσκευών τους.

Αξιολογώντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής, μεταφοράς, χρήσης και απόρριψης συσκευών, το σύστημα σήμανσης Eco Rating βοηθά τους πελάτες να κάνουν συνεπείς επιλογές με κριτήριο τη βιωσιμότητα, παρέχοντας συνολική βαθμολογία από 1 έως 100. Όσο πιο κοντά είναι η βαθμολογία στο 100, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία βιωσιμότητας της συσκευής.

Τα realme 8 5G και realme 8i έχουν λάβει υψηλές βαθμολογίες, 76/100 και 80/100 αντίστοιχα. Οι δύο αυτές συσκευές πέτυχαν παρόμοια υψηλά αποτελέσματα στον τομέα της αποδοτικότητας των πόρων, με το 8 5G να λαμβάνει βαθμολογία 85/100 και το 8i 90/100.

Σχολιάζοντας τις νέες αξιολογήσεις, ο Madhav Sheth, Αντιπρόεδρος της realme, Πρόεδρος του Διεθνούς Ομίλου Επιχειρήσεών της και Διευθύνων Σύμβουλος της realme Ευρώπης, δήλωσε: «Ως κλάδος, έχουμε δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον και στη realme είμαστε διαφανείς με τους καταναλωτές μας μέσω του συστήματος σήμανσης Eco Rating, που αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την υλοποίηση αυτού του στόχου. Όλοι εμείς στη realme επιμένουμε σε αυτό με τις νέες αξιολογήσεις των realme 8 5G και realme 8i, καθώς και με το Πρόγραμμα Διαχείρισης E-Waste, που δίνει κίνητρα για την ασφαλή ανακύκλωση ηλεκτρονικών απορριμμάτων και προσπαθεί να λανσάρει πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα στο άμεσο μέλλον».

«Μέσα από τη σειρά προϊόντων που έχουμε λανσάρει, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, των ακουστικών και των tablets, έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει την τεχνολογία προς όφελος του περιβάλλοντος, καθώς το Going and Living Green είναι απόλυτη προτεραιότητά μας».

«Ταυτόχρονα, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό – φιλικό προς το περιβάλλον – smartphone, με στόχο να μειώσουμε δραστικά τις εκπομπές CO2. Το προϊόν αυτό θα φτάσει στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον».