Pfizer: Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας βασικός χορηγός της εκστρατείας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

To Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer (CDI) υποστήριξε φέτος το Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης και την ενέργεια “Sail for Pink” ως βασικός χορηγός (Pink Sponsor). Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2008 από γυναίκες που είχαν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « Άλμα Ζωής» που εδρεύει στην Αθήνα.

Η συμμετοχή στο “Sail for Pink” συμβάλει σημαντικά στην:

  • Παροχή δωρεάν εξετάσεων μαστού σε ανασφάλιστες γυναίκες ή γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα
  • Συγκέντρωση σημαντικών οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην υλική και ηθική στήριξη της γυναίκας που νοσεί, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει στον αγώνα του Άλματος Ζωής για καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προάσπιση των δικαιωμάτων της ως ασθενούς
  • Πραγματοποίηση προγραμμάτων που έχουν στόχο την ενημέρωση γυναικών σχετικά με την πρόληψη της νόσου

 

Η Pfizer μέσω αυτής της ενέργειάς της, θέλει να τονίσει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στο θέμα του καρκίνου του μαστού και στοχεύει στο να βοηθήσει στην αύξηση της ενημέρωσης για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν επιβιώσει ή πάσχουν ακόμα από καρκίνο του μαστού. Παράλληλα, ενθαρρύνει ενεργά τις γυναίκες κάθε ηλικίας να είναι τακτικές στις συναντήσεις με τους γιατρούς τους (check-ups).

Ο Nico Gariboldi, Site Lead, Global Center for Digital Innovation (CDI) δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι οι ασθενείς πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη θεραπεία τους. Η φιλοσοφία της Pfizer που θέτει τον ασθενή στο επίκεντρο και η Εταιρική Ευθύνη της αποτελούν βασικό κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας και πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα πρέπει να ενθαρρύνονται με κάθε πιθανό τρόπο. Μια επίσκεψη στον γιατρό μπορεί να είναι το κλειδί για να σωθεί μία ζωή».