Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια: Τίμησε τους Έλληνες αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια, βράβευσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με αφορμή και την αναβάθμιση της χορηγικής του υποστήριξης προς την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τα επόμενα τρία χρόνια, ως Μέγας Χορηγός.

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης.

Στη προσφώνησή τους προς τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ανέφερε: «Η συμμετοχή σας στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους μας. Το πάθος και το πείσμα που επιδείξατε για να κατακτήσετε τις δικές σας κορυφές, τους δικούς σας στόχους, μας αποκάλυψε ότι κάθε τι που φαίνεται αδύνατο, μπορεί στο τέλος να γίνει κατορθωτό, με σκληρή δουλειά, προσήλωση και προσπάθεια. Αποτελείτε πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και πρότυπο για όλους μας και πάνω από όλα για τη νέα γενιά. Μας δείχνετε το δρόμο της επιτυχίας -μιας επιτυχίας, η οποία υπερνικά τις αντιξοότητες και μετατρέπει τις δυσκολίες σε κινητήρια δύναμη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, που μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας».

Περήφανος δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τον χαιρετισμό του προς τους αθλητές και το κοινό, σημειώνοντας: «Θεωρούμε σημαντικό ότι η αθλητική οικογένεια, ενωμένη, αναπτύσσεται δυναμικά και δεν εξελίσσεται με προκαταλήψεις και με μισές ματιές. Ίσα – ίσα, μάλιστα, ξεκάθαρα βλέπουμε τον ιδιωτικό τομέα ως ένα βασικό χορηγό και αρωγό των προσπαθειών, πέρα από τα υπόλοιπα που εμείς ως Πολιτεία κάνουμε και πολλαπλασιάζονται διαρκώς». Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο μπράβο από όλη την ελληνική κοινωνία για ό,τι κάνετε για τον αθλητισμό και για τη χώρα μας γενικότερα, αλλά ειδικά για τον αθλητισμό, καθώς αυτόν εκπροσωπώ σήμερα. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες ξέρουν καλά, γνωρίζουν, αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ως βασικό τους χορηγό και για τα επόμενα χρόνια».».

Για μια «ξεχωριστή εκδήλωση» που συνιστά «πράξη τιμής, αναγνώρισης και επιβράβευσης προς κορυφαίους αθλητές και σπουδαίους ανθρώπους», έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συγχαίροντας όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους για τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο, αθλητικό γεγονός των Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Όπως τόνισε ο Υπουργός, «ανεξάρτητα από διακρίσεις, η συμμετοχή τους αποδεικνύει την επίμονη προσπάθειά τους να ξεπερνούν τα εμπόδια και να κατακτούν φιλόδοξους στόχους, εμπνέοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, κάνοντας ειδική μνεία στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων µε Αναπηρία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ Χρήστος Καλούδης, δήλωσε: «Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, είναι διπλά υπερήφανη σήμερα. Αφενός γιατί παρουσιάζει τους ανθρώπους, οι οποίοι σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία, μας έκαναν υπερήφανους με τα επιτεύγματά τους στο Τόκιο. Αφετέρου γιατί έχει δίπλα της έναν κολοσσό, όπως είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Στην ΕΠΕ έχουμε ένα δόγμα: Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, κανείς δεν μπορεί μόνος του να πετύχει κάτι. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις περισσότερες των δυσκολιών. Γι’ αυτό κι έχει σημασία να μην νιώθουμε μόνοι, να μην νιώθουμε ότι αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε εμείς για εμάς. Γιατί δεν είναι έτσι. Αυτός ο αγώνας των Παραολυμπιονικών μας, των αθλητών κι αθλητριών με αναπηρία, είναι πρωτίστως αγώνας αξιοπρέπειας, είναι αγώνας ζωής. Έστω κι ένας να παρακινηθεί, να βγει από τους τέσσερις τοίχους, να ζήσει τη χαρά του αθλητισμού, έχουμε πετύχει τον στόχο μας».

Σε αυτόν τον αγώνα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δηλώνουν «παρών». Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο συμπαίκτη. Κι είμαστε σίγουροι πως κι η διοίκηση της εταιρίας, κάτι ανάλογο σκέφτεται για εμάς».

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης την ελληνική κοινωνία, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύει ως πηγές ισχύος και προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι με αναπηρία προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, να ενταχθούν στην κοινωνία, αλλά και να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.