Συρεγγέλα: Πάνω από 4.500 άτομα έχουν απευθυνθεί το 2021 στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών μας

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας που παρέχει στις γυναίκες – θύματα βίας δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης, επισκέφθηκαν σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Κώτσηρας, παρουσία του δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου.

Οι δύο Υφυπουργοί συναντήθηκαν με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και το συνεχάρησαν για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας.

“Οφείλουμε να σπάσουμε τη σιωπή μας και να ενθαρρύνουμε τόσο τα θύματα όσο και τα τρίτα πρόσωπα που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και αποτρόπαιες πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”, δήλωσε η υφυπουργός κ. Συρεγγέλα. Και πρόσθεσε ότι “πρέπει όλοι και όλες να αναγνωρίζουμε τα περιστατικά κακοποίησης που λαμβάνουν χώρα δίπλα μας, να προσεγγίζουμε τα θύματα με διακριτικότητα και σεβασμό και να τα συμβουλεύουμε να αποκαλύπτουν βίαιες συμπεριφορές, προστατεύοντας έτσι την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και βάζοντας ένας τέλος στο έγκλημα της βίας”.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος  Κώτσηρας τόνισε τα εξής: “Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας υλοποιεί  μια σημαντική κοινωνική δράση, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Η Πολιτεία συνδράμει μέσω της θέσπισης κανόνων για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας τόσο κατά των γυναικών όσο και γενικότερα κατά των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τις θεσμικές πρωτοβουλίες στοχεύουμε στην προστασία των ευάλωτων θυμάτων. Αμφότερα τα δύο Υπουργεία, αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση του θεσμικού “οπλοστασίου” για την προστασία των θυμάτων κάθε μορφής βίας”.

Σημειώνεται πως στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας παρευρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος.