Visa: Ανακοινώνει τo Πλαίσιο Βιωσιμότητας «Visa Eco Benefits»

Η Visa (NYSE: V), η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας πληρωμών, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Visa Eco Benefits μιας νέας δέσμης παροχών με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν και να ενθαρρύνουν τους κατόχους καρτών να ακολουθήσουν συμπεριφορές βιώσιμης κατανάλωσης. Το πακέτο Visa Eco Benefits, απευθύνεται στους εκδότες λογαριασμών και θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους στους πελάτες της Visa παγκοσμίως. Με αυτή τη νέα προσφορά, η Visa συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση του βιώσιμου εμπορίου και της κλιματικής δράσης στον κλάδο των πληρωμών, υποστηρίζοντας τους στόχους των πελατών της να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση από τους κατόχους καρτών για βιώσιμη κατανάλωση και διαβίωση.

Το Visa Eco Benefits θα επιτρέψει στους εκδότες Visa να προσθέσουν προνόμια με επίκεντρο τη βιωσιμότητα στα υπάρχοντα πιστωτικά/χρεωστικά προϊόντα κατόχων καρτών Visa, επιτρέποντας τους να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των αγορών τους στο περιβάλλον, καθώς και να ενθαρρύνουν τη βιώσιμη κατανάλωση και συμπεριφορά. Οι διαθέσιμες λειτουργίες κατά την κυκλοφορία ή σταδιακά, αναμένεται να περιλαμβάνουν:

Υπολογιστή αποτυπώματος άνθρακα: πληροφορίες που προσφέρονται από την ecolytiq για τους κατόχους καρτών, σχετικά με το εκτιμώμενο αποτύπωμα άνθρακα της δαπάνης τους, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας βαθμολογίας θερμοκρασίας, η οποία βοηθά τους κατόχους καρτών να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της αγοραστικής τους συμπεριφοράς στο κλίμα και τον τρόπο που οι καταναλωτικές τους επιλογές συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου1,5°C της Συμφωνίας του Παρισίου για το Κλίμα.
Αντισταθμίσεις άνθρακα: δυνατότητα στους κατόχους καρτών  να αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις των αερίων του θερμοκηπίου που παράγουν
Εξατομικευμένη εκπαίδευση των πελατών σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να ενθαρρύνουν τη βιώσιμη κατανάλωση
Βιώσιμα υλικά καρτών, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την ομάδα καρτών CPI και των ψηφιακών αποδείξεων
Δωρεές σε περιβαλλοντικές οργανώσεις όταν χρησιμοποιούνται κάρτες Visa, συμπεριλαμβανομένου του One Tree Planted, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού αναδάσωσης
Διευρυμένες ανταμοιβές στους κατόχους καρτών για βιώσιμες συμπεριφορές

«Στη Visa, αναγνωρίζουμε τον επείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής αλλαγής και δεσμευόμαστε σε μια νέα εποχή αειφόρας και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε η Charlotte Hogg, CEO της Visa στην Ευρώπη.  «Ως μοχλός ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου, έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τους πελάτες και συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουμε στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στο οικοσύστημα πληρωμών και να υποστηρίξουμε τις επιλογές των κατόχων καρτών και των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της μετάβασης».

Η πρόσφατη μελέτη GlobeScan που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 αγορές, έδειξε ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να έχουν υψηλές προσδοκίες για  βιώσιμη διαβίωση. Σύμφωνα με έρευνα για τους κατόχους καρτών της Visa, αυτές οι προσδοκίες μεταφέρονται στις τράπεζες και το σύστημα πληρωμών. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των κατόχων καρτών στις ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα, συμφώνησε ότι η βιωσιμότητα είναι σημαντική για αυτούς, με το 62% να είναι πολύ πιθανό ή σχετικά πιθανό να υποβάλει αίτηση για κάρτα πληρωμής με γνώμονα τη βιωσιμότητα, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο στη γενιά των millennials. Στην Ευρώπη, οι κάτοχοι καρτών κατέταξαν τα χαρακτηριστικά που εστιάζουν στη βιωσιμότητα ως τα πιο σημαντικά μετά τα παραδοσιακά οφέλη της κάρτας, όπως η προστασία έναντι απάτης και το εύρος αποδοχής, για να επιλέξουν την επόμενη κάρτα τους.

Το πλαίσιο Visa Eco Benefits αποτελεί συνέχεια της παγκόσμιας δέσμευσης της Visa να είναι μια εταιρεία με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τα δεδομένα, το δίκτυο και το εμπορικό σήμα της για να προωθήσει το βιώσιμο εμπόριο και να υποστηρίξει τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Νωρίτερα φέτος, η Visa ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές έως το 2040, δέκα χρόνια πριν από τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

«Η αειφορία είναι η πρόκληση της εποχής μας, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τον χρηματοοικονομικό κλάδο», δήλωσε ο Ulrich Pietsch, συνιδρυτής και CEO της ecolytiq. «Εξοπλισμένος με τα σωστά εργαλεία όπως το πακέτο Visa Eco Benefits, ο χρηματοοικονομικός κλάδος γίνεται η κινητήρια δύναμη για την αλλαγή, εκπαιδεύοντας εκατομμύρια καταναλωτές σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν, και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναλάβουν αποτελεσματική δράση για το κλίμα για να χτίσουν το βιώσιμο μέλλον που όλοι μας αξίζουμε».

Η δέσμη προνομίων Eco Benefits της Visa αποτελεί το πλέον πρόσφατο ορόσημο στην πολιτική της Visa για την αειφορία. Η αναγνώριση που απολαμβάνει η εταιρεία, περιλαμβάνει τη συμμετοχή της στα: Dow Jones Sustainability North American Index, America’s Most Responsible Companies και 100 Most Just Companies.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση της Visa για την αειφορία, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: visa.com/ESG.