«Cook for good» από την KPMG: Πάνω από 200 γεύματα φροντίδας στο Φάρο Ελπίδας

Για 5η χρονιά η KPMG, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Πείνας και την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία την καθιερωμένη δράση «Cook for Good».

Στη δράση συμμετείχαν 40 εθελοντές εργαζόμενοι, οι οποίοι με πολύ όρεξη, ξεπεράσαν τους εαυτούς τους και τις μαγειρικές τους ικανότητες, μαγειρεύοντας περισσότερα από 200 γεύματα φροντίδας, «σπάζοντας» το ρεκόρ των προηγούμενων ετών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, ο οποίος διέθεσε δύο από τα εργαστήριά του για τη διεξαγωγή της δράσης και με τον καταξιωμένο chef Σταύρο Βαρθαλίτη, μεγάλο νικητή του Master Chef 4, να καθοδηγεί τους εργαζόμενους της KPMG για το μαγείρεμα των περισσότερων δυνατών μερίδων φαγητού. Για ακόμη μια χρονιά με την υποστήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε» οι μερίδες φαγητού συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν σε όσους το χρειάζονται πραγματικά, στο Φάρο Ελπίδας που δραστηριοποιείται με έδρα της την Αθήνα σε διάφορους τομείς, προσπαθώντας να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες των χωρών που το έχουν ανάγκη.

Σχολιάζοντας τη δράση, ο Νικόλαος Βουνισέας, Senior Partner, KPMG στην Ελλάδα σημείωσε, «Η δράση “Cook for Good” ολοκληρώθηκε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία την οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Στόχος μας να συνεχίσουμε να αφήνουμε το θετικό μας αποτύπωμα με δράσεις που διέπουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας και αφορούν τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την κοινότητα και τη δια βίου μάθηση. Η συμμετοχή των 40 συναδέλφων που συμμετέχουν στη δράση με κάνει να περηφανεύομαι πως είμαστε όχι μόνο καλοί επαγγελματίες, αλλά και υπεύθυνοι πολίτες».

Ο chef Σταύρος Βαρθαλίτης δήλωσε, «Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια καθώς σήμερα μαζί με τους εργαζομένους της KPMG καταφέραμε να υλοποιήσουμε μια πολύ σημαντική δράση. Με την αρωγή του φορέα ΜΠΟΡΟΥΜΕ προσφέραμε επιτυχώς ένα γευστικότατο γεύμα με πολλή αγάπη σε συνανθρώπους που το χρειάζονται αυτές τις μέρες».

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας, KPMG στην Ελλάδα, ανέφερε σχετικά, «Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος ξεπεράσαμε κάθε ρεκόρ στις μερίδες φαγητού που μαγειρέψαμε για τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ο εθελοντισμός βρίσκεται στο DNA της KPMG και αποτελεί την έκφραση της κουλτούρας και των αξιών της, με άξιους πρεσβευτές τους εργαζομένους της. Η συγκεκριμένη δράση εναρμονίζεται πλήρως με τον πρώτο και το δεύτερο στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για τη μηδενική  φτώχεια και πείνα, καθώς και με τις αξίες της εταιρείας μας που εστιάζουν στην ακεραιότητα, την αριστεία, το θάρρος για ότι κάνουμε, δρώντας πάντα συλλογικά για ένα καλύτερο και πιο ουσιαστικό αύριο για όλους».

Οι εργαζόμενοι εθελοντές της KPMG ανανέωσαν το ραντεβού τους για να μαγειρέψουν μαζί για καλό σκοπό για την επόμενη χρόνια, θέτοντας ως στόχο να ξεπεράσουν και πάλι το φετινό ρεκόρ μερίδων φαγητού.