Ο ΟΚΑΝΑ και οι μαθητές Ειδικής Αγωγής είπαν ευχές με μία κάρτα

Οι μαθητές Ειδικής Αγωγής, στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων, εκδήλωσαν την ευαισθησία τους με μία κάρτα. Μία κάρτα που δεν «χωρά το στίγμα» των εξαρτημένων ατόμων και αποβάλει την προκατάληψη απέναντι στους συνανθρώπους μας. Μία πρωτοβουλία αγάπης που ξεκίνησε από τους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και μαθητές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής της Κεντρικής Μακεδονίας και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα. Οι ευχετήριες κάρτες θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Προγραμμάτων «Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων» του ΟΚΑΝΑ και στις οικογένειές τους, σε Αττική, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
Τα Προγράμματα «Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων» παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στις ωφελούμενες των θεραπευτικών Μονάδων του ΟΚΑΝΑ που είναι σε στάδιο εγκυμοσύνης ή έχουν ήδη ανήλικα τέκνα και στις οικογένειές τους. Υποστηρίζουν τους ίδιους, ως γονείς που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, και τους σημαντικούς άλλους, στο γονεϊκό τους ρόλο, παράλληλα με τη θεραπεία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Στο εορταστικό πνεύμα θα συμμετέχουν και τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ σε όλη την επικράτεια, τα οποία θα συγκεντρώσουν και θα διανείμουν τις Χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες στον πληθυσμό που εξυπηρετούν.

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Email: ekpaideutikoieidikisagwgis@yahoo.com

ΟΚΑΝΑ

Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Πάτρας

Διεύθυνση: Αλ. Υψηλάντου 175, ΤΚ 26225 Πάτρα

Τηλέφωνο: 2610270318

Email: okanaespadytikispgon@okana.gr

MONAΔA OKANA ΓΝΝΘΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Αθήνας /(ΠΕ Αττικής 2014-2020)

Διεύθυνση: Μεσογείων 152 Αθήνα ΤΚ 11527

Τηλέφωνο: 2105200709 & 210 5200719

Email: goneiki.ath@okana.gr

Πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 44Α ΤΚ 54627, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 545336

Email: kidparent@okana.gr