Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώθηκε από το Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», τη ΧΑΝ Αθηνών και το Γεν. Λύκειο Διονύσου «Φώτης Κόντογλου» κοινή εκδήλωση με τίτλο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ», στον χώρο του Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

Η 3η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί αλλά και υπενθυμίζει την υποχρέωση της κοινωνίας, της πολιτείας και του κράτους, για τη δραστηριοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας, κοινωνικής ένταξης, απασχόλησης και εργασίας μιας ειδικής κοινωνικής ομάδας, ενός διαφορετικού πληθυσμού με ιδιαίτερες ευαισθησίες, ιδιαίτερες ικανότητες και ανεξερεύνητες ιδιαίτερες δυνάμεις.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προωθήσει και να επικοινωνήσει με έναν τρόπο διαφορετικό από τους συνηθισμένους, το πραγματικό νόημα της ημέρας στην πράξη, που δεν είναι άλλο από τον σεβασμό, την αποδοχή, την αλληλεγγύη, την ισότιμη συνύπαρξη και κυρίως τη συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κα. Δόμνα Μιχαηλίδου εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα. Νίκη Κεραμέως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση είχαν οι νέοι και οι νέες των τριών φορέων που, που μέσα από κοινές και βιωματικές δράσεις, ανέδειξαν στην πράξη τη δύναμη τους αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο YouTube video:
https://www.youtube.com/watch?v=FEExtJNf4ik