INTERAMERICAN-Anytime: Υποστήριξαν την εκδήλωση «WeForWomen» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός»

Η INTERAMERICAN και η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα, υποστήριξαν τη δράση του οργανισμού WeFor, με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός» με platinum χορηγία, στο πλαίσιο της καμπάνιας «WeForWomen». Η ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Στη συζήτηση συμμετείχαν διακεκριμένα πρόσωπα, καθώς και φοιτήτριες. Οι συνομιλητές ανέδειξαν από διαχρονική σκοπιά τον σπουδαίο ρόλο των γυναικών και τις προοπτικές που δημιουργούνται από τη δραστηριοποίησή τους σε ζητήματα του Πολιτισμού, κατά τα επόμενα χρόνια.

Η σύγχρονη γυναίκα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις, αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας υποχρεώσεις και ευθύνες στην καθημερινότητά της, ενώ καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλούς, διαφορετικούς και απαιτητικούς ρόλους, τις περισσότερες φορές με επιτυχία. Ταυτόχρονα όμως και παρά την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη της Κοινωνίας και του Πολιτισμού, βρίσκεται αντιμέτωπη με καταστάσεις περιθωριοποίησης, ανισοτήτων και διακρίσεων για το φύλο της.

Στην εποχή των πολλαπλών κρίσεων που επηρεάζουν συμπεριφορές με σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο, η INTERAMERICAN και η Anytime έχουν επιλέξει να αναδεικνύουν τις δράσεις που προβάλλουν τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας, υποστηρίζουν την αναγνώριση της αξίας της και την ισότιμη πρόσβασή της σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής. Υπηρετώντας τον Στόχο 5 των Sustainable Development Goals του Ο.Η.Ε. για την ισότητα των φύλων, συνεργάζονται σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που αγκαλιάζουν την ισότητα, με σκοπό τη δημιουργία ενός κόσμου πιο δίκαιου και συμμετοχικού, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.