SKY express: Ο πιο “πράσινος” και νεότερος στόλος της χώρας στα πιο έμπειρα χέρια

Σε μία περίοδο που η απασχόληση στον κλάδο των αερομεταφορών μειωνόταν, η SKY express δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 94%.

Μέσα σε ένα χρόνο η ήδη επιτυχημένη ομάδα της εταιρείας εμπλουτίστηκε με 220 στελέχη, κυρίως μέλη πτητικών πληρωμάτων. Έμπειροι επαγγελματίες με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και νέα ταλέντα, όλοι έχουν κοινό στόχο να προσφέρουν στο επιβατικό κοινό την καλύτερη εμπειρία εν πτήσει.

Η επίλεκτη ομάδα πιλότων έχει στελεχωθεί με έμπειρους και αφοσιωμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες του εξωτερικού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε επαναπατρισμός Ελλήνων.

Οι πιλότοι της SKY express συμμετέχουν σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, όπως αυτά καθορίζονται από την Ευρωπαϊκό Κανονισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ειδικά όσοι ξεκινούν τη συνεργασία τους με την εταιρεία, αρχικά εντάσσονται στον Οργανισμό Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΑΤΟ – Air Training Organization) και παρακολουθούν το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι πληρούνται με ακρίβεια τα standards που έχει θέσει η SKY express, αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές του κλάδου των αερομεταφορών.

Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του προσωπικού του θαλάμου επιβατών. Η συστηματική ενίσχυση των γνώσεων, αλλά και των τεχνικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων τους στοχεύει στη διαρκή αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Όπως τονίζει ο κυβερνήτης και Accountable Manager της SKY express κ. Γιώργος Τσόλης “Για εμάς στην SKY express είναι αδιαπραγμάτευτο το υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης, η εμπειρία και η αφοσίωση των πιλότων και συνολικά των ανθρώπων μας. Θέλουμε τους καλύτερους. Αυτό αποτελεί το στρατηγικό μας πλεονέκτημα, αυτό εγγυάται την ασφάλεια και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, αυτό διασφαλίζει εν τέλη οτι οι πελάτες μας θα απολαύσουν την πτήση τους”.

Στη SKΥ express η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με πεπειραμένους επαγγελματίες και η συνεχής ανάπτυξη των ικανοτήτων τους εντάσσεται στη φιλοσοφία της εταιρείας να προσφέρει πάντα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Από επιχειρηματικής πλευράς, αποτέλεσε φυσική συνέχεια και αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος που κορυφώθηκε με την αγορά 12 νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών που σήμερα αποτελούν τον πλέον “πράσινο” (green fleet) και νεότερο στόλο στη χώρα και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς σε όλη την Ευρώπη.