αία* relate: Υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Σταθερή διαχρονικά στις πολιτικές συμπερίληψης και διαφορετικότητας, η αία* relate, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στρατηγικής και επικοινωνίας στην Ελλάδα, υπέγραψε περήφανα τη Χάρτα Διαφορετικότητας και έγινε μέλος του Diversity Charter Greece.

Η αία*, ως μία από τις ελάχιστες εταιρείες στη χώρα που έχει στο τιμόνι της αποκλειστικά γυναίκες, ενισχύει την εταιρική κουλτούρα της δεσμευόμενη πως θα διατηρήσει το ανοιχτό και συμπεριληπτικό εργασιακό της περιβάλλον, που δεν αποκλείει κανέναν.

Δίνοντας έναν επίσημο τόνο στην δέσμευση που διατηρεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η αία* υιοθετεί τις εταιρικές πολιτικές του Diversity Charter Greece για την παροχή ίσων ευκαιριών και μεταχείρισης σε όλους χωρίς καμία διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, έθνους, αναπηρίας, οικογενειακής κατάστασης ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

H υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας έγινε στα γραφεία της αία* με την παρουσία του Προέδρου του ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων από το οποίο πραγματοποιείται η Χάρτα Διαφορετικότητας, κ. Σταύρου Μηλιώνη, της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της αία* relate, κ. Αλεξίας Μπακογιάννη και της Αντιπροέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, κ. Νάνσης Σουρμπάτη.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της αία* relate, κ. Αλεξία Μπακογιάννη, δήλωσε:

«Είμαστε πραγματικά πάρα πολύ περήφανοι για αυτό το σημαντικό βήμα συμπερίληψης στον τρόπο λειτουργίας της αία*. Ωστόσο, ως μια εταιρεία που ανήκει στο μικρό, αλλά σημαντικό, 33% των εταιρειών στην Ελλάδα, που έχουν γυναίκες στις ανώτερες διοικητικές τους θέσεις αισθανόμαστε ταυτόχρονα και ευθύνη απέναντι στους εργαζομένους μας, αλλά και την κοινωνία, για την δημιουργία μιας συλλογικής εργασιακής κουλτούρας συμπερίληψης. Και πιστεύω πως σήμερα κάναμε πραγματικά ένα πολύ ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της αία* relate, κ. Νάνση Σουρμπάτη, δήλωσε:

«Στην αία* πάντοτε δείχναμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτικές ισότητας και συμπερίληψης στον τρόπο λειτουργίας μας. Για εμάς η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας λειτουργεί ως μια αυτοδέσμευση απέναντι σε όσα διαχρονικά πιστεύουμε ότι πρέπει να ισχύουν σε κάθε χώρο εργασίας. Και φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας δεν είναι απλώς να επιβεβαιώσουμε όσα κάναμε μέχρι σήμερα, αλλά να δώσουμε το καλό παράδειγμα και σε άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν εσωτερικές διαδικασίες και πολιτικές που θα τις μεταμορφώσουν σε safe workplaces, ανοιχτά προς όλους.»