H bwin ανακαίνισε τη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας

Η bwin, πιστή στη στρατηγική της για στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και εξάλειψης των ανισοτήτων, βρέθηκε για ακόμη μία φορά δίπλα στα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ, παραδίδοντας την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ακόμη ένα έργο καθοριστικής σημασίας: Την πλήρως ανακαινισμένη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα.

Στη λιτή τελετή παράδοσης – λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας -, το «παρών» έδωσαν θεραπευτές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, καθώς και οι αθλητές της ομάδας Team Future της bwin και υπερήφανοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομάδας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, Άννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Παπαστάμος καθώς και ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας. Οι Πρωταθλητές, αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, μοιράστηκαν «μυστικά» του αθλήματος με τα παιδιά, τα οποία πραγματοποιούσαν τη θεραπεία τους στην ανακαινισμένη πισίνα, ενώ παράλληλα ο παρουσιαστής μοιράστηκε εμπειρίες από τα ταξίδια του.

Η θεραπευτική κολύμβηση της ΕΛΕΠΑΠ αποτελεί ένα πρόγραμμα σταδιακής καθοδήγησης των αισθήσεων και της κίνησης μέσα στο νερό. Έχει την μορφή κινητικού μαθήματος και στοχεύει στην εξοικείωση και νοητική προσαρμογή του παιδιού με το υδάτινο περιβάλλον, στην τροποποίηση της κινητικής συμπεριφοράς για κατάκτηση της ισορροπίας και στην απόκτηση ανεξάρτητης κίνησης μέσα σε αυτό.

Η bwin Ευεργέτης της ΕΛΕΠΑΠ

 Παράλληλα, η bwin ανακηρύχθηκε ως Ευεργέτης της ΕΛΕΠΑΠ, έχοντας στηρίξει δεκάδες έργα καθοριστικής σημασίας για τον Οργανισμό, από το 2018. Χαρακτηριστικά αναφέρονται η πλήρης ανακατασκευή ειδικών παιδικών χαρών σε Ιωάννινα, Χανιά και Θεσσαλονίκη, η δημιουργία πρότυπων αιθουσών αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες.

Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Ελένη Σκουτέλη, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη και την εξαιρετικά πολύτιμη στήριξη της bwin. Μέσα από το πλούσιο έργο Εταιρικής Υπευθυνότητάς της, έχει αγκαλιάσει τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, πανελλαδικά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατασκευή και ανακαίνιση των χώρων θεραπείας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας τους. Ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για τη σημαντική προσφορά της , το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ανακήρυξε την bwin, Ευεργέτη της ΕΛΕΠΑΠ. Η ΕΛΕΠΑΠ, βασίζεται στην υποστήριξη των δωρητών και χορηγών της, προκειμένου να εξασφαλίζει καθημερινά, μέσα από τα 6 κέντρα της σε όλη την Ελλάδα, ίσες ευκαιρίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 1.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία.»

Εκ μέρους της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, συμπλήρωσε:  «Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό της ΕΛΕΠΑΠ και στηρίζουμε έμπρακτα το πολύτιμο έργο της. Η ανακαίνιση της θεραπευτικής πισίνας είναι ένα ακόμα βήμα προς τον κόσμο χωρίς ανισότητες που ονειρευόμαστε. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΕΠΑΠ που μας ανακήρυξε ως Ευεργέτη της. Τα χαμόγελα που αντικρίζουμε μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τις κοινές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να βρουν τον δρόμο τους.»

 Διπλή βράβευση bwin & ΕΛΕΠΑΠ

 Η bwin και η ΕΛΕΠΑΠ έχουν αποσπάσει δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για την κοινωνική συνεργασία τους. Η πρώτη ήταν στα Bravo Sustainability Awards 2021, στον Πυλώνα In Action, για το Πρόγραμμα: «Η bwin στηρίζει τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ» και η δεύτερη στα Hellenic Responsible Business Awards 2021 στην Κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ, για το Πρόγραμμα: «Στηρίζοντας τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ», για το οποίο η bwin κατέκτησε το Χάλκινο Βραβείο.

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω πρωτοβουλία της bwin εντάσσεται στους Στόχους 10: Λιγότερες ανισότητες και 17: Συνεργασία για τους Στόχους. Περισσότερα για κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/6d96Hn2xC-E