Beegin: Η Endless EC κάνει την αρχή για τους μελισσοκόμους Εύβοιας

Στο «βοήθεια στη Φύση μέχρι αυτή να ξαναρχίσει» συμπυκνώνεται ο σκοπός της δράσης της Endless EC προς τους μελισσοκόμους τα Βόρειας Εύβοιας που συγκαταλέγονται μεταξύ των βαρύτερα επηρεασμένων από τη φετινή πυρκαγιά.

Η δράση της εταιρείας αφορά στην οικονομική στήριξη και κάλυψη μέσω αυτής απτών αναγκών μελισσοκόμων της περιοχής προκειμένου να είναι σε θέση να συντηρήσουν τα μελίσσια τους, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της μέλισσας στο ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής.

Για την ενέργεια αυτή, η εταιρεία συνεργάζεται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΗΩ», η οποία θα αναλάβει την κατεύθυνση της βοήθειας σε συγκεκριμένα πρόσωπα και προμήθειες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της «ΔΗΩ», η φωτιά του καλοκαιριού στέρησε την Ελληνική παραγωγή από 15.000 τόνους μελιού και κατέστρεψε 10.000 μελισσοσμήνη. Όσα διασώθηκαν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης δεδομένης της αλληλένδετης σχέσης της μέλισσας με την πανίδα της περιοχής.

«Ευχή μας με τη συγκεκριμένη δράση είναι να προσφέρουμε άμεσα κάτι απτό που να συνεισφέρει ουσιαστικά στην επούλωση των πληγών της περιοχής. Δεδομένου του μεγέθους των αναγκών, αλλά και της προσφοράς Πολιτείας και ιδιωτικού τομέα, είπαμε ως εταιρεία να εστιάσουμε στο συγκεκριμένο ζωικό είδος, τη μέλισσα, που αποτελεί με τον τρόπο της και την αρχή των πάντων στη φύση» σημείωσε ο Δ/νων Σύμβουλος, Γ. Τρακάκης.