Food Drive: Οι εργαζόμενοι της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με το «Μαζί για το Παιδί»

Το «Food Drive» της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) είναι πλέον θεσμός για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τους εργαζομένους της. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πανελλήνια δράση «Food Drive» της ΠΕΦ, που έχει ως στόχο την εξασφάλιση βασικών αγαθών για τα παιδιά που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Οι εργαζόμενοι της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου απέδειξαν πως στέκονται αρωγοί στο έργο της Ένωσης και ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη χρονιά στην πρόσκληση της ΠΕΦ. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και υπερέβη τον στόχο που είχε τεθεί από προηγούμενες αντίστοιχες δράσεις την περασμένη τριετία.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5 τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.  Τα προϊόντα αυτά θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που αγκαλιάζει το «Μαζί για το Παιδί».

Το «Food Drive 2021» εντάσσεται στην προσπάθεια της ΠΕΦ και των εταιρειών –Μελών της να συμβάλλουν στην εξάλλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ,  1 στους 3 συμπολίτες μας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ η παιδική ανέχεια έχει αυξηθεί 21,4% συγκριτικά με το 2019. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να σταθούμε ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη.

H πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ την ΠΕΦ που για 4η συνεχή χρονιά βρίσκεται κοντά μας μέσω της ενέργειας Food Drive «PEF4Mazi». Χάρη σε αυτήν την ενέργεια που έχει γίνει πλέον θεσμός, μας προσφέρεται η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, η βοήθεια αυτή είναι ακόμη πιο ουσιαστική καθώς οι ανάγκες για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί. Ευχόμαστε να σας έχουμε για πολλά ακόμη χρόνια δίπλα μας, MAZI να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά».

O Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων σχολιάζοντας τη δράση της ΠΕΦ υπογράμμισε: «Η ανταπόκριση των εργαζομένων της ελληνικής φαρμακοβιομηνίας στο Food Drive 2021 για μία ακόμα χρονιά ήταν εντυπωσιακή. Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, η πρόσβαση σε βασικά αγαθά χωρίς αποκλεισμούς και η εξάλλειψη των ανισοτήτων βρίσκονται στον πυρήνα των αξιών της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου. Για αυτό το λόγο η ΠΕΦ και οι εταιρείες-Μέλη της θα συνεχίσουν να μεριμνούν με δράσεις που στηρίζουν έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό»

Από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Παταβού, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων & ΕΚΕ της ΠΕΦ, επεσήμανε: «Το “Food Drive 2021” στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια των κοινωνικών μας δράσεων, καθώς η ανταπόκριση των εργαζομένων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας δίνει ώθηση να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη»