H Epson σε συνεργασία με τον οίκο μόδας Brunello Cucinelli στηρίζουν την κυκλική οικονομία χαρτιού

Η Epson, παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας, συνεργάστηκε με τον κορυφαίο οίκο μόδας της Ιταλίας, Brunello Cucinelli, υιοθετώντας ο δεύτερος το καινοτόμο και βιώσιμο σύστημα ανακύκλωσης χαρτιού PaperLab της Epson, το οποίο επιτρέπει στους οργανισμούς να κλείσουν τον κύκλο των πόρων και να αγκαλιάσουν πλήρως την κυκλική οικονομία χαρτιού, κατά την επιδίωξή τους για την επίτευξη της βιωσιμότητας.

Η συνεργασία ενσωματώνει τη μακροχρόνια δέσμευση της Epson για βιώσιμη τεχνολογία και τον κοινό σκοπό που μοιράζεται με την Brunello Cucinelli, μια εταιρεία της οποίας ο βαθύς σεβασμός προς τη δημιουργικότητα, όλη την ανθρωπότητα και τον πλανήτη βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της. Αυτός ο συνδυασμός νεοτερισμού και δεξιοτεχνίας, καθώς και δημιουργικότητας και πάθους, είναι ο κοινός παρονομαστής αυτής της συνεργασίας.

Το PaperLab της Epson είναι το πρώτο ασφαλές, compact σύστημα κατασκευής χαρτιού για γραφεία, χωρίς χρήση νερού, με το οποίο οι οργανισμοί μπορούν να ανακυκλώνουν και να κατασκευάζουν χαρτί σε μία διαδικασία – μια πραγματικά κυκλική λύση που μειώνει σημαντικά τη σπατάλη χαρτιού, απορριμμάτων και ενέργειας. Σήμερα, ο οίκος Brunello Cucinelli όχι μόνο μπορεί να ανακυκλώσει αλλά και να κατασκευάσει το χαρτί του με μία μόνο διαδικασία. Είναι μια πραγματικά κυκλική λύση που μειώνει σημαντικά τη σπατάλη χαρτιού, νερού και ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της Epson Global, Yasunori Ogawa, σχολίασε την κορυφαία αυτή συνεργασία του κλάδου: «Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον οίκο Brunello Cucinelli, έναν πρωτοπόρο των υψηλότερων βιομηχανικών προτύπων, που έχει δεσμευθεί για τη δημιουργία καλύτερων και δικαιότερων στοιχείων, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τους ανθρώπους.»

«Η Epson ‘αγκαλιάζει’ τη βιωσιμότητα που βελτιώνει  τις συνθήκες για την κοινότητα: καθώς μεταμορφώνουμε τη δική μας επιχείρηση, καινοτομούμε με τεχνολογίες που δίνουν τη δυνατότητα σε άλλες εταιρείες να γίνουν πραγματικά βιώσιμες. Μας τιμά που ο οίκος Brunello Cucinelli επέλεξε την Epson για να ξεκινήσει την πορεία του προς την αειφορία και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πρωτοπόρος και να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες εταιρείες και οργανισμούς, καθώς ευθυγραμμίζονται εκ νέου με την κυκλική οικονομία και επιδιώκουν στόχους όπως οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGS)».

Αυτή η επιλογή εξηγείται από τον Riccardo Stefanelli, Διευθύνων Σύμβουλο, της Brunello Cucinelli, ο οποίος δήλωσε: «Ο οίκος Brunello Cucinelli βασίζεται στην αρχή του ανθρωπιστικού καπιταλισμού, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι να ζεις και να δημιουργείς σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας με την Epson θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε τις αξίες και τον στόχο μας να τιμούμε πάντα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το περιβάλλον. Αυτή η συνεργασία υποστηρίζει τις προσπάθειές μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς ενώ, με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών, μπορούμε επίσης να αλλάξουμε εκ βάθρων και να γίνουμε αληθινά «βιώσιμοι».

Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Epson, η οποία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά περισσότερους από 2 εκατομμύρια τόνους έως το 2030, ως μέρος του Ανανεωμένου Εταιρικού Οράματος της για το 25. Η στρατηγική ανοίγει το δρόμο για τους οργανισμούς να μεταστρέφουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, ξεκινώντας με τη δημιουργία κυκλικών οικοσυστημάτων για το γραφείο.

Τα γραφεία δημιουργούν αυξανόμενους όγκους απορριμμάτων χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% των συνολικών απορριμμάτων μιας επιχείρησης, και αυτό συνοδεύεται από αυξανόμενο αποτύπωμα άνθρακα. Υπολογίζεται ότι το χαρτί αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών απορριμμάτων στις χωματερές και περίπου στο 42% της παγκόσμιας συγκομιδής ξύλου.

Καταλύτης για ένα κυκλικό οικοσύστημα γραφείου, το PaperLab λειτουργεί εξασφαλίζοντας δέντρα, νερό και μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα. Με βάση την καινοτόμο τεχνολογία Dry Fiber της Epson, το PaperLab μπορεί να παράγει έως και 720 φύλλα χαρτιού A4 ή 360 A3 κάθε ώρα. Παρέχει επίσης επί τόπου μια λύση στην πρόκληση της αφαίρεσης ή της καταστροφής ευαίσθητων πληροφοριών που συχνά περιέχονται στα απορρίμματα χαρτιού. Όταν αυτή η διαδικασία εκτελείται εκτός έδρας, οδηγεί σε κινδύνους, υψηλότερο κόστος και παραγωγή άνθρακα, τα οποία μπορούν να παρακαμφθούν μόλις εφαρμοστούν γνήσιες αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Το PaperLab παρέχει μια θεμελιώδη «ανατροπή» στα καθιερωμένα. Στον περιορισμό χαρτιού, άνθρακα και νερού, οι τεχνολογίες αποτελούν ένα κρίσιμο βήμα στο ταξίδι ενός οργανισμού προς το να σκοράρουν στο «απόλυτο μηδέν» ή με «απόλυτο αρνητικό» πρόσημο.