ΜΕΓΑ: 1.200 Εορταστικά γεύματα Παραμονής Πρωτοχρονιάς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

    Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ παραμένει πιστή στην υπόσχεσή της για ουσιαστική και έμπρακτη προσφορά απέναντι στην κοινωνία. Λειτουργώντας εδώ και δεκαετίες ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων και δωρεών που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία αλλά και στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας, είναι προτεραιότητά της.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΜΕΓΑ στηρίζει για ακόμα μια φορά το έργο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία, διέθεσε 1.200 πλήρη γεύματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κοινωνικές δομές, σε άστεγους συμπολίτες μας και σε άπορες οικογένειες.

    Η συγκεκριμένη ενέργεια παροχής γευμάτων στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολυετούς και σταθερής συνεργασίας της ΜΕΓΑ με το Κ.Υ.Α.Δ.Α. Από το 2015, η ΜΕΓΑ, με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, παρέχει εορταστικά γεύματα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ έχει αναλάβει ενεργό ρόλο και στη παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής σε ανθρώπους και οικογένειες που τα χρειάζονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) κα Μελίνα Δασκαλάκη δήλωσε σχετικά:  «Η συνεισφορά της ΜΕΓΑ, μιας εταιρείας που στέκεται διαχρονικά στο πλευρό μας, στο να εξασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος που βρίσκεται σε ανάγκη θα περάσει τις φετινές γιορτές με τη ζεστασιά και την αξιοπρέπεια που του αξίζει, είναι καθοριστική.  Χάρη στην πρωτοβουλία της ΜΕΓΑ να προσφέρει εορταστικά γεύματα, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. απλώνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα «δίχτυ» θαλπωρής και φροντίδας για τους αστέγους που φιλοξενούνται σε δομές της πόλης, για εκείνους που παραμένουν στα πεζοδρόμια, για τις ευάλωτες ομάδες και τα αδύναμα νοικοκυριά. Καθοριστική θα είναι η συμβολή των ομάδων streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που θα διανείμουν τα γεύματα απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης, όπου υπάρχει ανάγκη».

    H Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ κα Σοφία Τσάκα ανέφερε: «Η ΜΕΓΑ με τη συγκεκριμένη δωρεά, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την έντονη κοινωνική της ευαισθησία. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, και στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας μας με το Κ.Υ.Α.Δ.Α, προχωρήσαμε σε δωρεά γευμάτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι ο δικός μας τρόπος να είμαστε κοντά τους τις γιορτινές αυτές ημέρες. Και θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε πάντα για τους συνανθρώπους και την κοινωνία μας».

    Η 100% ελληνική εταιρεία, με ηγετική θέση στον τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής, βρίσκεται σταθερά δίπλα στην Ελληνική Κοινωνία και στις ευάλωτες ομάδες. Είναι κοντά στην Τρίτη Ηλικία εντατικοποιώντας την τελευταία περίοδο τις δωρεές σε προϊόντα ατομικής προστασίας, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας τους. Είναι δίπλα σε βρέφη και παιδιά, καλύπτοντας τις ανάγκες σε στέγαση, σίτιση, εκπαίδευση (πχ Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εμβολιασμών σε νέες μητέρες, βρέφη και παιδιά (Πρόγραμμα Μητέρα και Παιδί των Γιατρών του Κόσμου στο Πολυιατρείο Αθηνών). Μεριμνά για την υγεία των παιδιών, προσφέροντας κάθε χρόνο πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό στις Παιδιατρικές Κλινικές των μεγαλύτερων Δημοσίων Νοσοκομείων της χώρας. Είναι παρούσα στα κοινωνικά παντοπωλεία, στα κοινωνικά φαρμακεία και σε δεκάδες άλλες δομές, με δωρεές προϊόντων της. Ήταν εκεί και στους πυρόπληκτους του ζοφερού φετινού καλοκαιριού, υλοποιώντας την αποστολή πλήθους προϊόντων της     σε συνεργασία με αρκετούς Δήμους ως συμβολή και στήριξη όλες τις επόμενες μέρες.

    Με πλήρη συναίσθηση του ρόλου της, η ΜΕΓΑ επιστρέφει την αγάπη των εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών της μέσα από ενέργειες που δημιουργούν αξία,  δημιουργώντας ένα μακροχρόνια θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

    ΜΕΓΑ. Δίπλα σας με ευαισθησία.