TIKUN EUROPE: Επενδύει στην εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας στην Ελλάδα

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης για το 2022, η TIKUN Europe, η πρώτη φαρμακευτική εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης, ανακοινώνει την έναρξη της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις, με πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Μέσα από μια διαδραστική πλατφόρμα με ποικίλες θεματικές ενότητες, οι επαγγελματίες υγείας έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση για τον ρόλο που διαδραματίζει το Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα στον ανθρώπινο οργανισμό, την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της χορήγησης φαρμακευτικής κάνναβης σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε επιστημονικές συζητήσεις με συναδέλφους που έχουν εμπειρία στη διαχείριση ασθενών με φαρμακευτική κάνναβη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Tikun Europe για τους επόμενους μήνες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  • Διαδραστικά εκπαιδευτικά webinars, στο πλαίσιο των οποίων θα παρουσιαστούν τα διεθνή κλινικά δεδομένα και οι παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα στης φαρμακευτικής κάνναβης [Έναρξη Φεβρουάριος 2022].
  • Δια ζώσης εκδηλώσεις με ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, με έμφαση στο φάσμα των συμπτωμάτων και των ασθενειών που μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική κάνναβη, ανά ειδικότητα [Έναρξη Μάρτιος 2022].
  • Υλοποίηση ενός “Train the trainer” προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν για το ρόλο που διαδραματίζει το Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα στον ανθρώπινο οργανισμό και θα ενημερωθούν για τη Διεθνή Βιβλιογραφία που αφορά στην αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της φαρμακευτικής κάνναβης σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες. Παράλληλα, θα γίνει εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με Επιστήμονες Υγείας από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ασθενών με φαρμακευτική κάνναβη [Φεβρουάριος 2022].

Μέσα από το πρωτοποριακό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η Tikun Europe αναλαμβάνει να παίξει κομβικό ρόλο στην εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία μιας ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας με ολοκληρωμένη ενημέρωση για τη φαρμακευτική κάνναβη και τα οφέλη της.