Lidl Hellas: Προσφέρει 108.000€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Από τις 20 Δεκεμβρίου και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, το αργότερο έως 2 Ιανουαρίου, με κάθε αγορά μίας συσκευασίας Favorina «Βασιλόπιτα με φλουρί», αξίας 1,99€, η Lidl Ελλάς προσέφερε 0,70€ στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 108.000€, με το οποίο θα  καλυφθεί το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού στην Εύβοια. 

Με την πρωτοβουλία «Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας», το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιδιώκει, από το 2005, να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργικότητά τους.  Οι δυσκολίες αυτές οφείλονται είτε σε κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, είτε σε προβλήματα υγείας τα οποία δεν επιτρέπουν στους γονείς να καλύψουν επαρκώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους. Κυρίαρχο μέλημα όλων μέσα από αυτή την δράση, είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά και κατ’ επέκταση οι οικογένειές τους, με σκοπό να καταστούν λειτουργικές και να ανταποκριθούν στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη των μελών τους.

Ο Οργανισμός λειτουργεί σε πανελλαδικό επίπεδο τρία Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, τα οποία πέρα από την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών, προσφέρουν στα παιδιά ένα δομημένο περιβάλλον που κινητοποιεί την ανάπτυξή τους και ενισχύει την εκπαίδευση και τη ψυχαγωγία τους.

Η Lidl Ελλάς, πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που ακολουθεί, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά με πράξεις, πως η στήριξη συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των παιδιών, αποτελεί γι’ αυτήν προτεραιότητα.