ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: 1.000 στρέμματα καμένης έκτασης στην Αττική θα γίνουν πάλι δάσος

Ο εθελοντισμός είναι «στη φύση» της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Η εταιρεία προωθεί ενεργά την κουλτούρα του εθελοντισμού ανάμεσα στους εργαζόμενούς της, οργανώνοντας δράσεις εθελοντισμού, των οποίων η Ομάδα Σύμπραξις έχει τη χαρά να υποστηρίζει τη διοργάνωση. Στηρίζουμε τη νοοτροπία που μας θέλει να λειτουργούμε ως ενεργοί πολίτες απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, με αφορμή την World CleanUp Day, εθελοντές εργαζόμενοι της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ συνέλεξαν 595 κιλά ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από την παραλία Ασπροπύργου τα οποία στάλθηκαν για ανακύκλωση. Στις 5 Δεκεμβρίου 2021 εθελοντές, στελέχη της εταιρείας, φύτεψαν τα πρώτα δέντρα στην περιοχή Αγίας Παρασκευής του Δήμου Διονύσου, συμμετέχοντας συμβολικά στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική αναδάσωση που θα υλοποιηθεί σε καμένες εκτάσεις της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Χάρις στην εμπιστοσύνη και τη χρηματοδότηση της εταιρείας πρόκειται να φυτευτούν 70.000 δέντρα κυρίως σε Αφίδνες, Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία του Δήμου Ωρωπού μέσα στο επόμενο έτος, τα οποία θα φροντίζονται με πότισμα και λίπανση για τρία χρόνια.

Η συμβολική δράση αναδάσωσης πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού και η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους και συμμετείχαν σε αυτήν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Χρήστος Χαρπαντίδης.

Η Ομάδα Σύμπραξις έχει ήδη ξεκινήσει  τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας ώστε 1.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων να γίνουν πάλι δάσος.