Ίδρυμα Χατζηγάκη: Συμπληρώνει 10 Χρόνια στην Ενεργό Δράση

Το Πολιτιστικό Ίδρυµα Χατζηγάκη είναι ένα οικογενειακό, κοινωφελές, μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα.  Ιδρύθηκε το 2008, και ξεκίνησε τη δράση του ενεργά το 2012.

Στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του στο δημόσιο γίγνεσθαι το Ίδρυμα Χατζηγάκη ακολουθεί πιστά το όραμα του Ιδρυτή του, δικηγόρου και συγγραφέα Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη και οικοδομεί σχέσεις στον κοινωνικό ιστό βασισμένες στους καταστατικούς του άξονες, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό, τη παιδεία, την αλληλεγγύη και τη κοινωνική προσφορά. 

Μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς, σχολεία και νηπιαγωγεία, σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στη προστασία και ενδυνάμωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως τα παιδιά, οι γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας, άτομα χωρίς στέγη, οι πρόσφυγες και τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Ο Πρόεδρος &Συνιδρυτής Δρ. Στέλιος Μ. Χατζηγάκης αναφέρει σχετικά: «Στο πέρας των 10 χρόνων δράσης του Ιδρύματος, αποδείξαμε εμπράκτως πως η οργανωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, με έργο κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς. Με κάθε συνάνθρωπο που βοηθάμε βάζουμε  ένα λιθαράκι σ’ ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και για όλους μας. Συνεχίζουμε μαζί..».