«Μαζί για το Παιδί»: Θα διανείμει 20.820 καινούρια ζευγάρια παπούτσια σε ευάλωτα παιδιά

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά που βιώνουν τη φτώχεια σε έντονο βαθμό. Στο πλαίσιο αυτό θα διανείμει και φέτος σε συνεργασία με περισσότερους από 200 φορείς παιδικής προστασίας και δήμους σε όλη την Ελλάδα, 20.820 καινούρια ζευγάρια παπούτσια, ευγενική δωρεά της εταιρείας TOMS.  Στο πλαίσιο του κοινωνικού επιχειρείν, η TOMS προσφέρει μέρος των κερδών της  για την επίλυση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων και σε συνεργασία με το Μαζί Για Το Παιδί κάνει δωρεά καινούρια ζευγάρια παπούτσια για να στηρίξει το έργο της ‘Ένωσης. 

Μάλιστα από το 2006  η εταιρεία TOMS έχει διαθέσει δωρεάν, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκατομμύρια καινούρια ζευγάρια παπούτσια. Στη χώρα μας, η δράση αυτή ξεκίνησε το 2015, όταν η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  επελέγη από την TOMS  ως o επίσημος Giving Partner της για την Ελλάδα και έκτοτε έχουν μοιραστεί περισσότερα από 87.000 ζευγάρια παπούτσια ενώ με τις διανομές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100.000 ζευγάρια συνολικά.

Σκοπός της δράσης

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Καθημερινά, υλοποιεί δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους σε ανάγκη,  στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διανομή καινούργιων παπουτσιών.  

Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

«Από το 2015 έως και το τέλος της φετινής δράσης θα έχουν δοθεί συνολικά 108.630 ζευγάρια παπούτσια σε ευάλωτα παιδιά που ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας στην Ελλάδα και συνεχίζουμε» δηλώνει η Μαρία Χατζηνικολάκη,  Διευθύντρια  της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και συμπληρώνει: «το πιο συγκινητικό είναι όταν κάνεις διανομή και έρχονται παιδιά που φορούν τα παπούτσια που τους είχαμε δώσει την προηγούμενη χρονιά. Αυτό μας δυσκολεύει κι εμάς όταν το συναντάμε, αλλά συμβαίνει και στη χώρα μας, είναι η πραγματικότητα ορισμένων οικογενειών και κατ’ επέκταση των παιδιών τους. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και σ’ αυτό μας βοηθούν τα ίδια τα παιδιά. Έρχονται με χαρά να πάρουν το καινούριο τους ζευγάρι παπούτσια. Κρατάμε αυτό το χαμόγελο και συνεχίζουμε.»

Η διαδικασία της διανομής

Εκπρόσωποι του «Μαζί για το Παιδί», μαζί με εθελοντές επισκέπτονται τους συνεργαζόμενους, ανά την Ελλάδα, φορείς παιδικής προστασίας, εκεί έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές. 

Διανομή παπουτσιών σε φορείς αλλά και σε δομές προσφύγων

Ως  επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner)  στην Ελλάδα, το Μαζί για το Παιδί, μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς αλλά και σε δομές προσφύγων. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 87.000 ζευγάρια παπούτσια και φέτος υπολογίζεται να δοθούν περίπου 20.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της Ένωσης μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά! 

Έως τον Ιούλιο σε 40 περιοχές 

Οι διανομές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν έως τον Ιούλιο του 2022 τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πραγματοποιηθούν διανομές σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα Θεσσαλία και  Θεσσαλονίκη. 

Σημαντικό κομμάτι μας, οι εθελοντές μας και οι υποστηρικτές

Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει το «Μαζί για το Παιδί» υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και τη συμπαράσταση των εταιρειών TOMS, Aegean, Hertz, Freedom Logistics, Aeromet και Cosmos Sport και Lease Plan διαχρονικά, που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση της δράσης μας σε όλη την Ελλάδα.