ESG Leading Professionals: Τα στελέχη και οι εταιρείες που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη

Τα στελέχη που ξεχώρισαν για το σημαντικό έργο και τη συμβολή τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ESG βραβεύθηκαν στο πρόσφατο ESG Athens Symposium, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή πριν από λίγες ημέρες από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) σε συνεργασία με την Palladian Conferences στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Πράσινου Ταμείου.

Tο Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), μέσα από τον Εθνικό Δείκτη CR Index που εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα σε συνεργασία με το βρετανικό οργανισμό Business in the Community από το 2008, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 70 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από 12 διαφορετικούς κλάδους, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του Ελληνικού ΑΕΠ, να συστηματοποιήσουν την ενσωμάτωση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και κριτηρίων ESG στη στρατηγική τους, μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους στον τομέα αυτό. Σημειώνεται ότι ο CRI Index ήταν και είναι από τους πιο πρωτοποριακούς Δείκτες παγκοσμίως και το 60% των ESG κριτηρίων που περιλαμβάνει θεσπίστηκαν στις διεθνείς αγορές  8-9 χρόνια αργότερα.

Το βραβείο ESG Leading Professionals δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο για να αναγνωρίσει την αφοσίωση και το έργο και να επιβραβεύσει στελέχη και εταιρείες που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή των ESG κριτηρίων στην επιχείρησή τους και στο κλάδο τους, με αποδεδειγμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Κριτική Επιτροπή που ανέδειξε τα στελέχη αυτά απαρτίστηκε από επιχειρηματίες κύρους, αλλά και ακαδημαϊκούς με βαθιά γνώση των ζητημάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης & ESG.

Για την Κατηγορία Στρατηγική στη Βιώσιμη Ανάπτυξη – ESG βραβείο έλαβαν ο κ. Ηρακλής Προκοπάκης, Senior Vice President & Chief Operating Officer της DANAOS CORPORATIONS και κ. Δημήτρης Βασταρούχας, Deputy Chief Operating Officer & Technical Director της DANAOS CORPORATIONS, ο κ. Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της ΟΛΠ Α.Ε., η κα. Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, ο κ. Δημήτρης Καζάζογλου – Σκούρας, Group ESG Coordinator της ALPHA BANK και ο κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου , ESG Division Manager της EUROBANK

Στην Κατηγορία Ενσωμάτωση Πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης το βραβείο δόθηκε στον κ. Παναγιώτη Δασμάνογλου, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και των Επιτροπών του Δ.Σ, Γενικό Διευθυντή Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης Τράπεζας & Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και στον κ. Κώστα Ευριπίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENESIS Pharma.Στην Κατηγορία Ενσωμάτωση Πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης το βραβείο δόθηκε στον Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, Πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.