Urban Outfitters: Στηρίζει το λανσάρισμα της συλλογής SMILEY x ANDRE SARAIVA NFT

H Urban Outfitters θα υποστηρίξει την κυκλοφορία του καλλιτεχνικού έργου Smiley NFT του εμβληματικού καλλιτέχνη γκράφιτι Andre Saraiva, για τον εορτασμό των 50 χρόνων της εταιρείας.

Στις 15 Απριλίου η Urban Outfitters θα κυκλοφορήσει 500 NFTs που θα σηματοδοτούν την επέτειο ορόσημο των 50 χρόνων της συλλεκτικής έκδοσης Smiley.

Για τον εορτασμό της εν λόγου επετείου, η Smiley επιστράτευσε το δημιουργικό μάτι της Sarah Andelman, συνιδρυτή του παγκοσμίου φήμης παριζιάνικου concept store Collette, με σκοπό να επιμεληθεί 50 halo συνεργασίες. 

Ως μέρος των halo συνεργασιών, η Smiley επιστράτευσε τον Andre για να επαναπροσδιορίσει το θρυλικό Smiley λογότυπο.

Ο Saraiva, ενεργός στο πρωταρχικό παριζιάνικο κίνημα γκράφιτι, έγινε ευρέως γνωστός για τους καρτουνίστικους χαρακτήρες του και τον alter ego Mr. A , ο οποίος έγινε το σήμα κατατεθέν του και ένας iconic χαρακτήρας στη μόδα αλλά και στο χώρο της τέχνης παγκοσμίως.

Για την επέτειο των 50 χρόνων ο Andre δημιούργησε ένα σύνολο έργων τέχνης που λειτουργούν ως σήμα κατατεθέν, με τη μοναδική του άποψη για το εμβληματικό Smiley logo , δημιουργώντας ένα limited edition σύνολο σχεδίων. Το εξατομικευμένο Smiley logo βρίσκει τον Andre να παίζει με το γνωστό Smiley face και να αντικαθιστά στοιχεία του με το καθιερωμένο γκράφιτι στυλ του. Ο Andre συνδυάζει τον διάσημο alter ego Mr. A με το design του Smiley, ώστε να δημιουργήσει μία αληθινή γιορτή δύο εμβληματικών υποκουλτούρων. Το μοναδικό σχέδιο του Smiley από τον Andre έχει εξελιχθεί σε ένα NFT έργο τέχνης με 500 διαθέσιμες εκδοχές και θα πουληθεί από την Urban Outfitters στο OMGdrops.com.

Τα NFT λειτουργούν όχι μόνο ως συλλεκτικά έργα τέχνης αλλά και ως «κουπόνια» τα οποία θα «ξεκλειδώσουν» βραβεία και ανταμοιβές για επιλεγμένους κατόχους εισιτηρίων NFT, οι οποίοι θα ανακοινώνονται εβδομαδιαία για διάστημα 10 εβδομάδων. Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν αυτά τα σπάνια NFTs χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα Ethereum (ETH), στην τιμή των 0.2 ETH, που ισοδυναμούν περίπου με 393.65 λίρες Αγγλίας ή 467 ευρώ.

Η δημόσια διάθεση της συλλογής NFT  500 τεμαχίων του Andre Saraiva, θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 10:00 am GMT/BST μέσω της Urban Outfitters στον διαδικτυακό NFT marketplace OMGDrops. 

Όλα τα έσοδα από την Urban Outfitters θα διατεθούν στο “Free Movement Skateboarding”.

Το πρόγραμμα NFT τελεί υπό τη διαχείριση της North&Touth Entertainment Group, μια εταιρεία πολυμέσων και πρακτορείο Web3, που εδρεύει στο Beverly Hills της Καλιφόρνια.

Στο πλαίσιο της επετείου των 50 χρόνων, η Urban Outfitters θα πουλάει μια σειρά από συλλεκτικές εκδόσεις Smiley ως οικιακά και fashion είδη, σε καταστήματα αλλά και στο διαδίκτυο, περιλαμβάνοντας συνεργασίες με τις iets frans…, Champion, By Samii Ryan, Crocs, Havaianas, Market, Eastpack, THE SKATEROOM, Sunnylife και Yellowpop.

Όλα τα προϊόντα Smiley θα είναι διαθέσιμα στην Urban Outfitters από τις 28 Μαρτίου ενώ το NFT του Andre Saraiva θα είναι διαθέσιμο από τις 15 Απριλίου. 

Δύο Ελληνοαμερικανοί πίσω από την North&Touth Entertainment Group

Δύο αδέρφια Ελληνοαμερικανοί – η Τατιάνα και ο Νίκολας Χατζησάβας Κάουφμαν βρίσκονται πίσω από την North&Touth Entertainment Group, εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα NFT με έδρα το Beverly Hills της Καλιφόρνια, που ειδικεύεται στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα νέα μέσα, τον αθλητισμό, το branded content και την τεχνολογία Blockchain.

Γεννήθηκαν στη Νέα Υόρκη, μεγάλωσαν στην Αθήνα και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 2011, στο απόγειο της κρίσης με όνειρο και όραμα δημιουργήσουν και να κάνουν κάτι καλό για την Ελλάδα.

Το πιο πρόσφατο έργο τους , για το οποίο είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένοι και περήφανοι είναι το SMILEY X ANDRÉ SARAIVA NFT Collection, που υποστηρίζεται από το παγκόσμιο lifestyle brand Urban Outfitters.

Για εκείνους, το καλύτερο είναι ότι όλα τα κέρδη θα διατεθούν για το «Free Movement Skateboarding» (μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα την Αθήνα στην Ελλάδα που υποστηρίζει και ενδυναμώνει ντόπιους και μετανάστες νέους μέσω του skateboard) μία ΜΚΟ συνεργάτη του THE SKATEROOM.