ΟΠΑΠ Α.Ε: Τιμητική επιβράβευση

Τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., για τη μεγάλη προσφορά της σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς, τίμησε την Τρίτη 5/3/2013, η διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ-ΕΚΑ.

Ειδικότερα, η προσφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελείται από:

•    Ένα τροχήλατο ακτινοσκοπικό μηχάνημα C-ARM (να σημειωθεί ότι διασφαλίστηκε και η συντήρηση του για τα επόμενα 10 χρόνια με δαπάνη της ΟΠΑΠ Α.Ε.)
•    Δύο αναισθησιολογικά μηχανήματα
•    Δύο συστήματα σκιαλυτικής λυχνίας χειρουργείου (τεχνολογίας τύπου LED)
•    Ένα θεραπευτικό laser αγγείων
•    Δύο χειρουργικές ορθοπεδικές τράπεζες

Η προσφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, το οποίο απλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεγεθύνοντας και προσδίδοντας υπεραξία στο κοινωνικό όφελος.

Ειδικά το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναφέρεται στον τομέα της Υγείας, από το 2009 έως και εφέτος, δαπάνησε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας έμφαση στην κάλυψη αναγκών εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα σε νοσοκομεία, στο κέντρο και στην περιφέρεια, στη μέριμνα για άτομα με αναπηρία ή πάσχοντα από δύσκολες ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α.), στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως, δυστυχώς, είναι σήμερα οι άστεγοι και οι έχοντες ανάγκη σίτισης, φαινόμενο διαρκώς διογκούμενο, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως τόνισε, μιλώντας κατά τη τιμητική εκδήλωση η Έφη Χαλάτση, μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. «στο δύσκολο παρόν, κατά το οποίο η χώρα καλείται να ανταποκριθεί με δραματικές θυσίες, αλλά και στο γεμάτο προκλήσεις, ανταγωνιστικό, οικονομικό διεθνές περιβάλλον, προσαρμόζει τις δομές και τη λειτουργία της, με στόχο να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως επιχείρηση, ταυτόχρονα αναπροσαρμόζει και τους στόχους της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η οποία αποτελεί πάντα μία από τις βασικές προτεραιότητές της».

Από την πλευρά τους ο Διοικητής του ΚΑΤ Ευάγγελος Βουμβουλάκης, κατά τη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε ότι η προσφορά των ιατρικών μηχανημάτων αξιοποιείται εδώ και καιρό προς όφελος των ασθενών του νοσοκομείου και κατέληξε εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του που «η ΟΠΑΠ ΑΕ βοηθάει το κοινωνικό σύνολο με την πολιτική εκτεταμένης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Όσο για τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΚΑΤ Γιώργο Μαχαίρα επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός «είχε ένα πολύ σημαντικό κόστος και είναι μια μεγάλη βοήθεια σε μια εποχή στην οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει τη δυνατότητα να εξοπλίσει τα τμήματα, με αποτέλεσμα αυτές οι χορηγίες να έχουν μεγάλη σημασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ