Sprite: Σε νέα διάφανη συσκευασία που ανακυκλώνεται ευκολότερα

Η Sprite ανανεώνει την εμφάνιση της και κυκλοφορεί σε νέα διάφανη συσκευασία που ανακυκλώνεται πιο εύκολα. Το νέο Clear PET πλαστικό μπουκάλι αποτελεί πολλά περισσότερα από μία απλή αλλαγή στον σχεδιασμό της Sprite, καθώς διευκολύνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι σύγχρονοι καταναλωτές ζητούν πρωτοβουλίες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και η αλλαγή στο χρώμα του μπουκαλιού της Sprite βαδίζει προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Η νέα διάφανη συσκευασία, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά από αυτόν τον μήνα, διατηρεί την ίδια αυθεντική και δροσιστική γεύση που συνθέτει τον δυναμικό χαρακτήρα της Sprite.

Με βασικό στόχο τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της συσκευασίας, η νέα διάφανη συσκευασία, συνεχίζει να είναι 100% ανακυκλώσιμη και απλοποιεί τη διαδικασία επεξεργασίας και ανακύκλωσης.

Με οδηγό το όραμα της The Coca-Cola Company για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», η Sprite, μέσα από την αλλαγή της συσκευασίας της, αναλαμβάνει τον δικό της ρόλο στη προώθηση της κυκλικής οικονομίας και των ευρύτερων δεσμεύσεων της εταιρείας. H Coca-Cola στην Ελλάδα διαθέτει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη εστιάζοντας στη:

  • Σχεδίαση συσκευασιών από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο πλαστικό έως το 2030
  • Συλλογή και ανακύκλωση μιας πλαστικής φιάλης ή ενός αλουμινένιου κουτιού, για κάθε ένα που κυκλοφορεί στην αγορά έως το 2030
  • Συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους μέσα από την κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future
  • Δέσμευση για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, ανέφερε σχετικά: «Για όλους μας στην CocaCola στην Ελλάδα, η ενεργή συνεισφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελεί προτεραιότητα. Το όραμα μας «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» αφορά όλα μας τα προϊόντα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι που η Sprite, με το δυναμικό και αυθεντικό χαρακτήρα της, χαράσσει τη δική της βιώσιμη διαδρομή. Η εφαρμογή έξυπνων και αποδοτικών λύσεων, όπως είναι η αλλαγή στο χρώμα της συσκευασίας της Sprite, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».