COCO-MAT: Δράση δεντροφύτευσης προς τιμήν του Αντώνη Συκάρη

Την Κυριακή 17 Απριλίου, ο Paul Ευμορφίδης και η ομάδα της COCO-MAT πραγματοποίησαν μία δράση δεντροφύτευσης προς τιμήν του Αντώνη Συκάρη στο Μαντούδι Ευβοίας. Η δράση έλαβε χώρα, υπό καταρρακτώδη βροχή, στο χωριό Σκεπαστή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης, παρουσία της οικογένειάς του κορυφαίου ορειβάτη, συνεργάτη και φίλου της COCO-MAT.

Στόχος της εταιρίας μέσα από αυτή τη δράση είναι η αποκατάσταση της καμένης γης από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού του 2021, συμβάλλοντας παράλληλα στο έργο και την προσπάθεια των τοπικών παραγωγών για την άμεση εξυγίανση των χωραφιών τους. Στο πλαίσιο της ενέργειας, φυτεύτηκαν συνολικά 1130 δέντρα, όπως ελιές, βερυκοκιές, καρυδιές και συκιές κα.

Όπως υπογραμμίζει ο ιδρυτής της COCO-MAT, Paul Ευμορφίδης: «Η χθεσινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον φίλο μας και σχοινοσύντροφος Αντώνη. Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης, όπου πραγματοποιήθηκε η δράση επιλέχθηκε σκόπιμα. Πρόκειται για μία περιοχή, άμεσα συνδεδεμένη με τον Αντώνη, καθώς εκεί ο ίδιος διατηρούσε στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Παράλληλα, το Μαντούδι αποτελεί ένα εύφορο και καταπράσινο μέρος, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές πέρσι το καλοκαίρι από τις φωτιές. Έτσι δε θα μπορούσαμε παρά να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην αποκατάσταση των καμένων αυτών εκτάσεων, τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου.»