Upfield Hellas: Έγινε μέλος της «Συμμαχίας για τη μείωση σπατάλης τροφίμων»

H Upfield, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής τροφίμων φυτικής προέλευσης, πιστή στη δέσμευσή της για τη μείωση της πείνας παγκοσμίως, ανακοινώνει την εθελοντική συμμετοχή της στη «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων» στην Ελλάδα. H Συμμαχία είναι μια πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μπορούμε και της ΑΒ Βασιλόπουλος, που απαριθμεί μέχρι σήμερα 60 Μέλη.

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου αρκετά έντονο στη χώρα μας. Επιπλέον, η συμμετοχή αυτή της Upfield Hellas εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας, που αποτυπώνεται στην πρώτη έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης με ESG κριτήρια και περιλαμβάνει 20 δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων και η υπογραφή της παγκόσμιας συμφωνίας ‘’Zero Hunger Pledge’’* για τη Βελτίωση της Διατροφής (GAIN), η οποία επιδιώκει την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, που άγγιξε το 2020, 811 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Νίκος Λαβίδας, Γενικός Διευθυντής της Upfield Ελλάδος, Κύπρου και Βαλκανίων δήλωσε σχετικά: «Στην Upfield εργαζόμαστε για την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης των ανθρώπων σε βιώσιμα τρόφιμα, αλλά και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών για την προστασία του πλανήτη. Γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πλέον συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία. Ως μέλη της Συμμαχίας, λοιπόν, θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε από κοινού με άλλες εταιρείες και φορείς για την καταπολέμηση του φαινομένου, ενημερώνοντας παράλληλα τόσο το προσωπικό μας, όσο και το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό για την αντιμετώπισή του».

Παράλληλα, η εταιρεία στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας, έχει ήδη δωρίσει μεγάλες ποσότητες προϊόντων της σε διάφορους Οργανισμούς, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων τους. Αξίζει να αναφερθεί πως η Upfield είναι σταθερός συνεργάτης της Τράπεζας Τροφίμων, καθώς, από πέρσυ μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει πάνω από 40.000 φυτικά προϊόντα της, συμβάλλοντας στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.