ΝΟΥΝΟΥ: Βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας με θετικό αποτύπωμα

Η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY με όραμα ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους και φροντίδα για τις μελλοντικές γενιές εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα  βιωσιμότητάς της «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη». Προσηλωμένη στον στόχο της για έναν καλύτερο πλανήτη, η εταιρεία υλοποιεί ένα σύνολο βέλτιστων και στοχευμένων πρακτικών σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της, πετυχαίνοντας διαχρονικά -μεταξύ άλλων- σημαντική μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιεί, ακόμα πιο αποτελεσματική διαχείριση αποβλήτων μέσα από ένα αναβαθμισμένο μηχανισμό ανακύκλωσης, διαθέτοντας στην αγορά τα προϊόντα της σε πρωτοποριακές και ανακυκλώσιμες συσκευασίες. 

Συγκεκριμένα, μόνο το 2021 η λειτουργία του Πρότυπου Εργοστασίου της FrieslandCampina Hellas-NOYNOY στην Πάτρα, πέτυχε:

    • μείωση κατά 23% της ειδικής κατανάλωσης ενέργειας (2021 έναντι 2015) 
    • μείωση κατά 32% της ειδικής κατανάλωσης νερού  (2021 έναντι 2015) 
    • μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 10.000 τόνους μεταφέροντας συνδυαστικά (τρένο, οδικώς, πλοίο) τα γαλακτοκομικά προϊόντα με φιλικότερα προς το περιβάλλον μέσα (2021 έναντι 2020) 
    • η παραγόμενη -σε ειδικές μονάδες βιοαερίου- ηλεκτρική ενέργεια από την εκμετάλλευση των ζωικών αποβλήτων της ζώνης γάλακτος και του ορού γιαουρτιού να αντιστοιχεί στο 70% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Πρότυπου Εργοστασίου ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα. 
  • με την αλλαγή πάνω από 50 εκατομμύρια συσκευασιών γαλάτων την περαιτέρω μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των συσκευασιών κατά 19%. Ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που άλλαξε και χρησιμοποίησε τις νέες καινοτόμες συσκευασίες, οι οποίες παράγονται από 86% ανανεώσιμες φυτικές πηγές, ενώ το 100% του χαρτιού προέρχεται από πιστοποιημένα δάση FSC® και άλλες ελεγχόμενες πηγές ξυλείας. Το 60% του πλαστικού που χρησιμοποιείται είναι από ζαχαροκάλαμο, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 334 τόνους πλαστικού από πετρέλαιο τον χρόνο. 

Παράλληλα, και για το 2021, μέσω του διεθνούς προγράμματος Farm Development Programme, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει τη βιώσιμη παραγωγή και ανάπτυξη των συνεργαζόμενων κτηνοτροφικών μονάδων, μεριμνώντας για τη βέλτιστη ποιότητα συνθηκών των κτηνοτρόφων, την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων, διασφαλίζοντας έτσι τις καλύτερες πρώτες ύλες γάλακτος για την παραγωγή των άριστης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων μας.

Η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, δεσμεύεται να αναζητά συνεχώς τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής λειτουργίας και να υλοποιεί στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα με μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε άξονα της στρατηγικής βιωσιμότητάς της «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη»

Δείτε αναλυτικά τη στρατηγική βιωσιμότητας της FrieslandCampina Hellas-NOYNOY εδώ