BASF: Δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Ιωάννη Γρ. Πετρούτσου, η BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. προχώρησε στη δωρεά δύο υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, μετά του εξοπλισμού τους, ενισχύοντας έτσι το στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα παραπάνω οχήματα, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού και 1800 λίτρων αφρογόνου υγρού, έχουν ήδη εγγραφεί στη δύναμη των οχημάτων του Σώματος και έχουν τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

«Η μόνη λύση για να περιορίσουμε τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, δεν είναι άλλη από την πρόληψη. Σε εμάς εναπόκειται να βρούμε τα εργαλεία, έτσι ώστε να μετριάσουμε τα προβλήματα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις. Με προτεραιότητα, βέβαια, τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.  Παραλαμβάνουμε, λοιπόν, σήμερα δύο πολύ χρήσιμα οχήματα, που θα βοηθήσουν σημαντικά στο έργο των ηρωικών Πυροσβεστών μας. Η σημερινή δωρεά είναι και μια κίνηση που υποδηλώνει κάτι ακόμα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την αναγνώρισή του. Γιατί όλοι μας, ως κοινωνία, πρέπει να αναγνωρίσουμε το δύσκολο, καθημερινό έργο κάθε Πυροσβέστριας και κάθε Πυροσβέστη, κάτω από πολύ δύσκολες, αντίξοες συνθήκες και συχνά, με κίνδυνο της ζωής τους», δήλωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Οι καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ετών μας έχουν όλους συγκλονίσει. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δωρίσουμε δύο οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του. Θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους όλων στη BASF, την ευγνωμοσύνη μας για τις γυναίκες και τους άντρες πυροσβέστες, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης, στο σύντομο χαιρετισμό του.

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της εταιρείας-μέλους μας, BASF, να στηρίξει τις δομές του δημοσίου, παραδίδοντας στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο πυροσβεστικά οχήματα. Εύχομαι η πρωτοβουλία αυτή της BASF να βρει κι άλλους, πολλούς, μιμητές. Ως Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, δεσμευόμαστε να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας, ώστε και αυτά με τη σειρά τους να ευαισθητοποιηθούν για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας έμπρακτα σχετικές πρωτοβουλίες,» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Η BASF διαθέτει δικές της υποδομές και ομάδες πυρόσβεσης στις μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής της

Σήμερα, όλες οι μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής της BASF παγκοσμίως διαθέτουν τις δικές τους πυροσβεστικές ομάδες πλήρους απασχόλησης, οι οποίες διαθέτουν σύγχρονο, ειδικά διαμορφωμένο εξοπλισμό και είναι εκπαιδευμένες στην αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, την πρόληψη κινδύνων και τον περιορισμό των ζημιών σε χημικές εγκαταστάσεις.

Βασική προτεραιότητα, εκτός από την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων, είναι η πρόληψη του κινδύνου. Οι ειδικοί του πυροσβεστικού σώματος κάνουν συνεχείς ελέγχους στις εγκαταστάσεις, ώστε να εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας. Πάνω από 100 ασκήσεις πραγματοποιούνται ετησίως συνολικά στις εγκαταστάσεις της BASF. Επιπλέον, τα εργοστάσια και οι εγκαταστάσεις της BASF διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας, αυτόματη παρακολούθηση των χημικών διεργασιών και αξιόπιστα συστήματα προειδοποίησης.