APIVITA: B Corp ξανά, ολοένα και καλύτεροι για τον κόσμο!

Η APIVITA, ως η πρώτη ελληνική εταιρεία που απέκτησε την πιστοποίηση B Corporation το 2017, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εκ νέου πιστοποίησή της με την εξαιρετική συνολική βαθμολογία των 117,2 βαθμών!

Τι σημαίνει όμως να είσαι B Corp;

Το κίνημα B Corpοration είναι ένα να δίκτυο purpose driven εταιρειών που χρησιμοποιούν την επιχείρηση ως μια δύναμη για το κοινό καλό. Οι πιστοποιημένες B Corp εταιρείες ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, διέπονται από διαφάνεια και νομική ευθύνη και φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή, το δίκτυο των πιστοποιημένων B Corp εταιρειών, αποτελείται από περισσότερες από 5.000 εταιρείες σε 80 χώρες παγκοσμίως από 155 διαφορετικούς κλάδους!

Η αποστολή της εταιρίας

Το όραμα για δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος με σεβασμό προς το περιβάλλον, τους ανθρώπους  και την κοινωνία αποτυπώνεται διαρκώς στις δράσεις και τα προϊόντα. Στην APIVITA πρεσβεύουν ένα αίσθημα ομορφιάς που σέβεται τη φύση και τους ανθρώπους: την ομορφιά του νου και της ψυχής. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Μάρτιο του 2022 είναι μέλος του B Beauty Coalition, ένα δίκτυο εταιρειών ομορφιάς που έχει ως στόχο την κοινή συνεργασία για την βελτίωση των προτύπων βιωσιμότητας του κλάδου.

Οι βασικές αξίες της APIVITA ταυτίζονται απόλυτα με την αποστολή του B Corp για δημιουργία και προώθηση μιας κοινότητας εταιρειών που εμπνέουν μια θετική αλλαγή βασισμένη στο αίσθημα ευθύνης τους να αποτελούν μια δύναμη για το καλό των ανθρώπων και του πλανήτη. Η συμμετοχή μας στο κίνημα B Corp ελπίζουμε να εμπνεύσει και άλλες εταιρείες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο να μην γίνουν «Οι καλύτερες στον κόσμο» αλλά «Οι καλύτερες για τον κόσμο».

H APIVITA ξανά B Corp!

Για να πιστοποιηθεί ξανά ως B Corporation, έπρεπε να πληροί τα κριτήρια που μετρούν την απόδοση μιας εταιρείας, όπως αυτά ορίζονται από το B Impact Assessment. Κατά την απαιτητική και πολύμηνη διαδικασία αξιολόγησης, η APIVITA κλήθηκε να απαντήσει σε περισσότερες από 250 ερωτήσεις σε πέντε διαφορετικούς τομείς: την διακυβέρνηση, τους εργαζομένους, την κοινωνία, το περιβάλλον και τους πελάτες.

Οι 84,5 βαθμοί του 2017 (οι οποίοι πιστοποίησαν τότε την εταιρεία ως B Corp) αποτελούν παρελθόν, και στη θέση τους οι 117,2 βαθμοί αποτυπώνουν την πρόοδο της εταιρείας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια! Για την APIVITA, η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενισχύει την πολύχρονη δέσμευση της για βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία, οι άνθρωποι και ο πολιτισμός είναι στοιχεία που ανήκουν στην ίδια εξίσωση με το περιβάλλον, τον πλανήτη και τους φυσικούς πόρους. Η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να διασφαλιστεί μόνο όταν όλα τα παραπάνω παραμένουν σε πλήρη ισορροπία, για αυτό και στην APIVITA δεσμεύονται να γίνονται όλο και «καλύτεροι για τον κόσμο».