Schneider Electric: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων «Θαλής»

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας να παράσχει εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβαση από τον παραδοσιακό αυτοματισμό στο νέο περιβάλλον της ψηφιοποιημένης βιομηχανίας, ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων στους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά διαδικτυακά, εφαρμόζοντας την τηλεκπαίδευση σε όλη την ενδιαφερόμενη εκπαιδευτική κοινότητα.

Κατά την διάρκεια των έξι κύκλων σεμιναρίων συνολικής διάρκειας 12 ωρών, με εισηγητή τον κ. Χρήστο Παπαζαχαρία, Industry Offer Marketing Manager της Schneider Electric, που υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και σε συνεργασία με την Ένωση Ηλεκτρολόγων Εκπαιδευτικών Ε.Η.Ε. πραγματοποιήθηκε εκτενής ανάλυση και συζήτηση στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στην βιομηχανία σε φλέγοντες τομείς του βιομηχανικού αυτοματισμού όπως λογικοί ελεγκτές PLC, δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στην εκπαίδευση, αλλά και πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών στο οικοσύστημα ψηφιακού μετασχηματισμού του EcoStruxure™.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των έξι κύκλων σεμιναρίων της Schneider Electric σε συνεργασία με την Ένωση Ηλεκτρολόγων Εκπαιδευτικών Ε.Η.Ε. δόθηκε η μοναδική ευκαιρία στις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποκτήσουν πρόσβαση σε προνομιακά εκπαιδευτικά πακέτα βιομηχανικού αυτοματισμού που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την πρωτοβουλία «Θαλής» σύμφωνα με τα σχόλια και τις ζητήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε μοναδικές «εκπαιδευτικές» τιμές.

Η πλειοψηφία των 150 συμμετεχόντων των εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρακολούθησαν την πρωτοβουλία «Θαλής» με την απόκτηση πάνω από εξήντα εκπαιδευτικών πακέτων για την εξυπηρέτηση τουλάχιστον 1.200 μαθητών από όλη την Ελλάδα απέδειξαν για μια ακόμη φορά τον διαρκή αγώνα και το έντονο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας στην χώρα μας για διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση, η οποία προσπαθεί μέσω των  συνεργασιών  και του εθελοντισμού να βοηθήσει τους νέους κυρίως στην απόκτηση τεχνογνωσίας, στόχο απόλυτα κοινό και συνυφασμένο με τις αξίες της Schneider Electric.