Super Market Χαλκιαδάκης: Παρκοδράσεις για το περιβάλλον και τις γειτονιές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, τα σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκης ξεκίνησαν δυναμικά τις Παρκοδράσεις, μια πρωτοβουλία ενεργής παρέμβασης για την άμεση βελτίωση και ανάδειξη χώρων πρασίνου στις γειτονιές μας! Η αρχή έγινε αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου στο πάρκο Αναγεννήσεως στη Νέα Αλικαρνασσό (Σταδίου και Αναγεννήσεως) σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Έτσι, από τις 10:30 πμ το πάρκο Αναγεννήσεως γέμισε με μικρούς και μεγάλους κηπουρούς που, αφού καθάρισαν την έκταση, φύτεψαν σύμφωνα με το γεωπονικό σχέδιο του Δήμου πλήθος μικρών και μεγαλύτερων φυτών! Λουλούδια, θάμνοι και δένδρα, όπως τριανταφυλλιές, σχίνους Μαϊάμι, κυδωνίαστρα, βίβουρνα Tinus, ιουστίτσιες, κουτσουπιές, μανόλιες, αγιόκλημα και λιγουστρίνι πανασέ φυτεύτηκαν για να πρασινίσουν σύντομα τον χώρο για τα καλά. Παράλληλα, τα super markets Χαλκιαδάκης προμηθεύτηκαν και τοποθέτησαν αστικό εξοπλισμό (δύο νέα παγκάκια). Σε μια έμπρακτη εφαρμογή αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, το λίπασμα τύπου compost που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από την παραγωγή που εξασφαλίζει η αξιοποίηση σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) των φυσικών αποβλήτων μαναβικής στα καταστήματα Χαλκιαδάκης.

Η στήριξη στο περιβάλλον και η καλύτερη καθημερινότητα για όλους είναι ζήτημα πολιτισμού που επιβάλλει την ενεργητική και έμπρακτη συμμετοχή μας. Η επικέντρωση στο επίπεδο της γειτονιάς προσφέρει ουσιαστικά και άμεση οφέλη, που χαίρονται πολλοί. Εξίσου σημαντική είναι η συμπερίληψη των παιδιών σε αυτές τις δράσεις φυσικής αναζωογόνησης και γι’ αυτό η παρουσία των παιδιών που συμμετείχαν καθοριστικά στη δράση με τα σκαλιδάκια και τα ποτιστήρια τους ήταν το καλύτερο μήνυμα! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την παρουσία και το μεγάλο ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων που συμμετείχαν στη διαδικασία, σκαλίζοντας το χώμα, φυτεύοντας δεντράκια και μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την κομποστοποίηση.

Αυτή όμως ήταν μόνο η αφετηρία! Οι Παρκοδράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε άλλα σημεία του Δήμου Ηρακλείου, αλλά όχι μόνο. Αντίστοιχες δράσεις ακολουθούν σε συνεργασία  και με άλλους δήμους της Κρήτης, με την επόμενη να έρχεται στις 19 Ιουνίου στον Δήμο Μαλεβιζίου! Σύντομα, πολλά σημεία πρασίνου θα ζωντανέψουν στις πόλεις της Κρήτης και θα συντηρούνται μέσα από την “υιοθεσία” και τη φροντίδα της οικογένειας των σ/μ Χαλκιαδάκης και των αντίστοιχων Δήμων.

Διαβάστε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιούν τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, εδώ: https://www.xalkiadakis.gr/el/nea