Edenred: Παρουσιάζει νέες οικολογικές κάρτες στην Ελλάδα

Η Edenred, η κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για υπηρεσίες και πληρωμές, ως μέρος της δέσμευσής της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, παρουσιάζει υπερήφανα τις οικολογικές κάρτες από ανακυκλωμένο πλαστικό πολυβινυλοχλωριδίου (rPVC).

Το σώμα της κάρτας των νέων βιώσιμων καρτών παροχών που εκδίδει η Edenred είναι κατασκευασμένο από 99% ανακυκλωμένο PVC, το οποίο προέρχεται από αντικείμενα που στο παρελθόν είχαν διαφορετική χρήση, όπως πλαστικά σωσίβια, δίσκους βινυλίου μουσικής και βαλίτσες. Με την κίνηση αυτή, η Edenred Ελλάδας σχεδιάζει να εξοικονομήσει έως και 7,9 τόνους πλαστικού, από την προβλεπόμενη παραγωγή καρτών της για τα επόμενα 3 χρόνια. Το οικολογικό αποτύπωμα των καρτών rPVC είναι σημαντικά μικρότερο από την αντίστοιχη κάρτα τυπικού PVC. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα υπολείμματα από την παραγωγή και τις επιστρεφόμενες προς ανακύκλωση κάρτες, παραδίδονται σε εταιρεία ανακύκλωσης που δημιουργεί πρώτες ύλες για οδοποιία με σκοπό να αξιοποιηθούν στο μέλλον συμβάλλοντας περαιτέρω στη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος. Ταυτόχρονα, το σύνολο των υλικών (όπως ο φάκελος) που συνοδεύουν τις κάρτες είναι κατασκευασμένα από οργανικό χαρτί, το οποίο προέρχεται από υπεύθυνες πηγές με πιστοποίηση FSC.

Οι φιλικές αυτές προς το περιβάλλον κάρτες θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2022 και έπειτα σε πελάτες στην ελληνική αγορά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και online. Με αυτόν τον τρόπο, από εδώ και στο εξής όλες οι λύσεις Edenred θα εκδίδονται στην οικολογική τους έκδοση και θα διατηρούν όλες τις λειτουργίες των υπαρχόντων. Παράλληλα, η minimal κάθετη σχεδίασή τους, περιλαμβάνει ένα νέο σήμα ανακύκλωσης – κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο PVC – στο πίσω μέρος της κάρτας για να βοηθά τους καταναλωτές να τις αναγνωρίζουν.

Ο Ιωάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred Greece σχολίασε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που παρουσιάζουμε αυτή την πρωτοβουλία για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τη δέσμευση των πελατών μας για ένα βιώσιμο μέλλον. Με την εισαγωγή οικολογικών καρτών που αποτελούνται από 99% υλικό rPVC, έχουμε τώρα την ευκαιρία να παρέχουμε μια βιώσιμη επιλογή για όλους τους πελάτες μας, καθώς αυτή είναι μία μορφή που ξεδιπλώνεται σε όλες τις κάρτες. Η δημιουργία αξίας και ποιοτικού χρόνου για το κοινό μας μας γεμίζει πάθος, κάτι που αποδεικνύεται από το χαρτοφυλάκιο των λύσεων μας. Αναγνωρίζουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο κλάδος μας στο περιβάλλον και θεωρούμε πως αποτελεί υποχρέωσή μας να παρέχουμε κάρτες που μπορούν να παίξουν ρόλο στην παγκόσμια πρόοδο για βιωσιμότητα. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το παρελθόν για ένα βιώσιμο μέλλον!».

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Edenred επιδεικνύει τη δέσμευσή της να προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις που βασίζονται σε κάρτες με γνώμονα την ευημερία για το περιβάλλον, επιδιώκοντας να προσφέρει υπεύθυνα προγράμματα στους χρήστες. Η Edenred Ελλάδας δεσμεύεται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, την κατανάλωση πόρων και αποβλήτων και να διαχειριστεί τον αντίκτυπο των λύσεων της κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτή η προσέγγιση είναι σύμφωνη με τον περιβαλλοντικό πυλώνα της πολιτικής ΕΚΕ της Edenred, υπό τον τίτλο «Ideal Planet». Η υιοθέτηση μιας προσέγγισης οικολογικού σχεδιασμού σε αυτές τις λύσεις, είτε φυσικές είτε ψηφιακές, είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της περιβαλλοντικής πολιτικής της Edenred. Οι οικολογικές κάρτες συμβάλλουν στην υποστήριξη μιας βιώσιμης οικονομίας, καθώς το ανακυκλωμένο PVC απαιτεί λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί από τις παραδοσιακές πλαστικές κάρτες.