Πειραιώς: Υποστηρίζει την ισότητα των φύλων με μια εικαστική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας

Η Τράπεζα Πειραιώς, ως ενεργός κοινωνικός εταίρος εφαρμόζει μια πολυδιάστατη στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και αναπτύσσοντας δράσεις που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Μιας κοινωνίας ανοιχτής, ποικιλόμορφης και δίκαιης, με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Στο πλαίσιο αυτό,  συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» της ελculture για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, υιοθετώντας τον Στόχο#5 – Ισότητα των Φύλων. 

Ως ανάδοχος του Στόχου # 5 – Ισότητα των Φύλων, η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε μια τοιχογραφία (mural) μεγάλων διαστάσεων που φιλοτέχνησε ο, διεθνούς φήμης street artist, Atek στο κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου 31 στην Αθήνα. 

Μια τοιχογραφία της σύγχρονης γυναίκας, που ισορροπώντας σε πολλαπλούς ρόλους, προβάλλει την ταυτότητά της και διεκδικεί ισότιμη θέση στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Αίτημα διαχρονικό, πάντα επίκαιρο για θεσμικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων. 

Με αυτή την εικαστική  παρέμβαση,  σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης των Αθηνών, απέναντι από την «Αθηναϊκή Τριλογία», η Τράπεζα Πειραιώς προωθεί τον ανοιχτό διάλογο, την εξωστρέφεια και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων