nvbird ®️: Για 2η συνεχή χρονιά στο κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός της Wind Europe

Η διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη Ελληνική start-up υψηλής τεχνολογίας nvisionist συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Technology Workshop 2022 που διοργανώνει η Wind Europe (Πανευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας), η οποία αποτελεί τη φωνή της αιολικής ενέργειας, στις 23-24 Ιουνίου 2022 στο Egg, στις Βρυξέλλες. Το Τechonology Workshop 2022 της  Wind Europe  είναι το κορυφαίο event τεχνολογίας στο οποίο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα επιτεύγματα  και  οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας Παγκοσμίως.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Wind Europe μας επέλεξε και φέτος για να συμμετέχουμε στο πλαίσιο του Technology Workshop 2022.Η διάκρισή μας ως μια από τις πιο  καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της βιοποικιλότητας από την Wind Europe, είναι μία ακόμη επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνώρισης της τεχνολογικής καινοτομίας του nvbird®. Είναι σημαντικό επίτευγμα, ότι μια ελληνική εταιρεία έχει βήμα μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στην Αιολική ενέργεια, δίνοντας στην χώρα μας την θέση που της αξίζει διεθνώς» δήλωσε ο κ. Τάσος Αλέφαντος, Διευθύνων Σύμβουλος της nvisionist.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Technology Workshop 2022 o  κ. Αλέφαντος  θα  παρουσιάσει την Πέμπτη 23 Ιουνίου 14:00 – 15:30 CEST στην κεντρική ενότητα με θέμα «Environmental aspects of wind farms» το nvbird®️- offshore, τη πρωτοποριακή τεχνολογική λύση της nvisionist η οποία με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας (ICT) προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Συγκεκριμένα το nvbird®️- offshore είναι η ολοκληρωμένη λύση της nvisionist η οποία ξεχωρίζει για την καινοτομία της καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη με χρήση 3D radar και καμερών για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε θαλάσσια αιολικά πάρκα με στόχο να ελαχιστοποιεί τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις τους, αυξάνοντας στο μέγιστο την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσει τα σπάνια πτηνά από την πρόσκρουση

στις ανεμογεννήτριες. Η τεχνογνωσία και η καινοτομία που ενσωματώνονται στο nvbird®️ το έχουν καθιερώσει σε παγκόσμιο επίπεδο ως την πλέον σημαντική και αποτελεσματική λύση η οποία προσφέρει υπεραξία στην αιολική ενέργεια αφού μεγιστοποιεί την παραγωγικότητά ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικά οφέλη σε σχέση με την προστασία της βιοποικιλότητας στο περιβάλλον.