Loulis Food Ingredients: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

H εταιρεία Loulis Food Ingredients, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις ως μέρος της δέσμευσής της για την προώθηση της διαφορετικότητας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Loulis Food Ingredients κ. Νίκος Λούλης: «Η ισότητα και η ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων μας, είναι μια αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Στην εταιρεία μας θέλουμε να αγκαλιάζουμε και να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα του καθενός μας. Πρέπει όλοι μας να αντιλαμβανόμαστε πως ο καθένας μας είναι διαφορετικός σε διάφορα επίπεδα, όπως φύλο, ηλικία, θρησκεία, σεξουαλικές προτιμήσεις, χρώμα δέρματος, εθνική ταυτότητα, εκπαίδευση, οικογενειακή κατάσταση. Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό, οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί και να υποστηρίξουμε την μακροπρόθεσμη προσπάθεια που κάνουμε για να έχουμε έναν οργανισμό που να είναι πιο δίκαιος, να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις, έναν οργανισμό στον οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι να εργάζονται τα παιδιά μας».

O Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης, υπογράμμισε: «Η Loulis Food Ingredients υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον και την πρόθεσή της για το σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων στην κατεύθυνση του σεβασμού της διαφορετικότητας και της προάσπισης της υγιούς ένταξης διαφορετικών στελεχών στην καθημερινή λειτουργία της. Τους καλωσορίζουμε».

Στη Loulis Food Ingredients είμαστε περήφανοι που γινόμαστε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων που τοποθετούν τη διαφορετικότητα στο επίκεντρο της επιχειρησιακής τους δράσης. Η ισότιμη ένταξη, η ενσωμάτωση και οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής μας κουλτούρας. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις έρχεται να υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο τη δέσμευσή μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία. Η Ελλάδα είναι η 23η ευρωπαϊκή χώρα που την υπέγραψε. Περισσότερες από 250 εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με περισσότερους από 80.000 εργαζομένους, έχουμε ήδη υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.