Huawei: Κατέκτησε την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση αποτυπώματος άνθρακα για Φ/Β μετατροπείς από το BSI

Η Huawei βραβεύτηκε με την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση αποτυπώματος άνθρακα (CFV) για προϊόντα Φ/Β μετατροπέων από το Βρετανικό Ινστιτούτο Προτύπων (BSI). Το BSI, ένας παγκοσμίου φήμης οργανισμός πιστοποίησης, είναι ειδικός σύμβουλος για τη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και φορέας προτύπων όπως το πρώτο πρότυπο αποτυπώματος άνθρακα διεθνώς PAS 2050. Αυτή η παγκόσμια πιστοποίηση αποτυπώματος άνθρακα αποδεικνύει την ικανότητα της Huawei να αξιολογεί το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους και να αναγνωρίζει τις προσπάθειές της, για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, την αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Η φιλοσοφία της Huawei — πράσινη, με μειωμένες εκπομπές άνθρακα και βιώσιμη ανάπτυξη — βρίσκει εφαρμογή σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των μετατροπέων και πιστοποιείται από την BSI. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί ένα σύστημα διαχείρισης αποτυπώματος άνθρακα στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών.

Με γνώμονα τους στόχους της Κίνας να επιτύχει την κορύφωση των εκπομπών άνθρακα έως το 2030 και την ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2060, η βιομηχανία φωτοβολταϊκών, ως σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη. Αν και η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των εκπομπών άνθρακα, δεν είναι όλα τα φωτοβολταϊκά προϊόντα μειωμένων εκπομπών άνθρακα. Σύμφωνα με την έκθεση «Clean Production of Solar PV in China», οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα για 1,3 χρόνια του 25ετούς κύκλου ζωής τους. Ως εκ τούτου, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι κρίσιμη για την απανθρακοποίηση των ενεργειακών συστημάτων. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε και να διαχειριστούμε το αποτύπωμα άνθρακα καθώς και τον αντίκτυπο των εκπομπών άνθρακα κατά την παραγωγή των δομικών στοιχείων των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, το αποτύπωμα άνθρακα είναι σημαντικό κριτήριο κατά την υποβολή προσφορών για συσκευές. Οι προηγμένες επιχειρήσεις με πράσινη παραγωγική διαδικασία και μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να αναπτύξουν έργα φωτοβολταϊκών μειωμένων εκπομπών άνθρακα και υψηλής ποιότητας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Huawei θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές της με στόχο τις μειωμένες εκπομπές άνθρακα, να χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες για να αναπτύσσει περισσότερα προϊόντα με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα καθώς και να επιταχύνει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα για την ίδια και τους πελάτες της, για ένα βιώσιμο, πιο πράσινο και καλύτερο μέλλον για όλους.