GLTY: Ένα νέο brand με αυθόρμητο σχεδιασμό και περιβαλλοντική συνείδηση

Η GLTY (γκίλτι) είναι ένα brand χωρίς κανόνες, χωρίς υπερβολές, χωρίς ενοχές. Αγαπά την απλότητα, τόσο στον τρόπο ζωής όσο και στον σχεδιασμό και θεωρεί ότι είναι μονόδρομος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. To glty.gr είναι το site και eshop του brand και αποτελεί έναν ψηφιακό χώρο χαράς με limited-edition εύχρηστα αντικείμενα της καθημερινότητας. Εκεί, θα βρείτε τις δύο μόνιμες συλλογές της glty, The Tomorrows για χειμώνα και A place in the sun για καλοκαίρι, οι οποίες εμπλουτίζονται κάθε χρόνο από νέα προϊόντα.

Δημιουργός και σχεδιαστής της glty είναι ο Δημήτρης Γκάζης, creative director και ιδρυτής του branding & design agency, busybuilding, με έδρα στην Αθήνα. Οι συλλογές σχεδιάζονται από τον ίδιο και παράγονται σε συνεργασία με εταιρείες που εστιάζουν στην ηθική και τη βιωσιμότητα, όπως η SOFFA και η SIGG, όπου προσαρμόζουν με ιδιαίτερη φροντίδα το design του σχεδιαστή, χρησιμοποιούν επιλεγμένα υλικά και ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ηθικής παραγωγής. Πρόκειται για δημιουργίες που απευθύνονται σε ανθρώπους που ακολουθούν το μονοπάτι μιας ζωής με λιγότερη «φασαρία» και περισσότερη ουσία. Ανθρώπους που εκτιμούν την ιστορία, την πρόθεση και τη δημιουργικότητα πίσω από κάθε προϊόν που έρχεται στη ζωή.

Στην καλοκαιρινή συλλογή, A place in the sun, συναντάμε μια λευκή βαμβακερή τσάντα παραλίας, ηθικά κατασκευασμένη στην Ελλάδα, σε μεγάλος μέγεθος και ραμμένη στο χέρι, ένα λευκό βαμβακερό παρεό, ηθικά κατασκευασμένο στην Ελλάδα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τουρμπάνι, εσάρπα ή οτιδήποτε άλλο, ένα μαύρο βαμβακερό μπρελόκ κλειδιών, ηθικά κατασκευασμένο στην Ελλάδα, χειροποίητο με κεντημένες λεπτομέρειες, ένα άσπρο ανακυκλώσιμο μπουκάλι νερού από αλουμίνιο, κατασκευασμένο στην Ελβετία με ασφαλή υλικά και τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής, έναν οργανικό δίσκο frisbee, φτιαγμένο από βιοπλαστικά 100% ανανεώσιμων πρώτων υλών, ίδιος με τον επίσημο δίσκο των τουρνουά Frisbee σε όλη την Ευρώπη, αλλά και πολλά άλλα summer αντικείμενα.