EUROCERT: Πρωτοποριακή πιστοποίηση της βιοποικιλότητας στην γεωργία

Η EUROCERT πρωτοπορώντας στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών είναι σε θέση να διενεργεί τον έλεγχο και την πιστοποίηση ενδιαφερομένων παραγωγών/ομάδων παραγωγών σύμφωνα με το Πρότυπο της GLOBALG.A.P. : BioDiversity Add-on.

Το Πρότυπο BioDiversity, καθορίζει ένα σύνολο κανόνων, αρχών και κριτηρίων, τα οποία βοηθούν τους παραγωγούς να υιοθετήσουν τις πρακτικές διαχείρισης της βιοποικιλότητας, προκειμένου να αποδείξουν την δέσμευση τους για την προστασία της βιοποικιλότητας και κατά συνέπεια την εταιρική κοινωνική ευθύνη, στοιχεία τα οποία πλέον αποτελούν απαίτηση πολλών εμπόρων και καταναλωτών.

Το Πρότυπο BioDiversity εκπονήθηκε από την GLOBALG.A.P.  με πρωτοβουλία μεγάλου γερμανικού λιανοπωλητή, αφού έλαβε υπόψη ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών πρακτικών: Sustainable Food Systems GmbH (SFS), το Παγκόσμιο Ταμείο Φύσης, τη Bioland, προμηθευτές και παραγωγούς από όλη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, οι παραγωγοί καλούνται να καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης για τη βιοποικιλότητα που να περιγράφει λεπτομερώς τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν σε ένα δεδομένο χρονικό πλαίσιο.

Ακολουθεί έλεγχος συμμόρφωσης προς το Πρότυπο από την EUROCERT, ενώ στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος του ελέγχου, ο παραγωγός πιστοποιείται και αυτό αναρτάται στην Διεθνή πλατφόρμα της  GLOBALG.A.P., γεγονός το οποίο προσδίδει μεγάλη προστιθέμενη αξία στα προϊόντα του.