Ο Όμιλος Forthnet για το περιβάλλον

    Τα Καταστήματα Forthnet συμμετείχαν και φέτος στην Ώρα της Γης, σβήνοντας όλα τα φώτα το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30 και για μία ώρα, ως μία συμβολική δράση ευαισθησίας και συνεισφοράς στην προστασία του Πλανήτη.

    Σε περισσότερες από 150 χώρες, τα φώτα σε σπίτια, δημόσια κτίρια και μνημεία έσβησαν στις 20:30 για την Ώρα της Γης. Ο Όμιλος Forthnet δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη οικολογική «διαδήλωση», στην οποία και φέτος συμμετείχαν εκατομμύρια άνθρωποι.

    Η Ώρα της Γης ξεκίνησε, το 2007, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2.100 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους. Την επόμενη χρονιά, η καμπάνια πήρε διεθνή χαρακτήρα, όταν συμμετείχαν 371 πόλεις από 35 χώρες. Το 2009, η Ελλάδα παίρνει για πρώτη φορά μέρος και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ανάμεσα σε 88 χώρες. Κάθε χρόνο, οι χώρες που συμμετέχουν αυξάνονται (128 χώρες το 2010, 135 χώρες το 2011 και 152 χώρες το 2012) και όλο και περισσότερα κτίρια για μία ώρα «βυθίζονται» στο σκοτάδι.

    Παράλληλα, ο Όμιλος Forthnet, συμμετέχοντας ενεργά στην ανακύκλωση, συνεισφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στα καταστήματα Forthnet σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται τοποθετημένοι ειδικοί κάδοι συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών, μετατρέποντάς τα σε σημεία πρωτογενούς συλλογής μπαταριών. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από το καλοκαίρι του 2008 σε συνεργασία με τον Φορέα Ανακύκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών (ΑΦΗΣ), με στόχο την εξοικονόμηση πρώτων υλών και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στα ΧΥΤΑ.

    Ο Όμιλος Forthnet σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει την οικολογική του ευαισθησία και συνείδηση, προσπαθώντας να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ