Celestyal Cruises: Φιλοξενεί πρόσφυγες και παιδιά από την Ουκρανία στηρίζοντας την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή της σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με αποδέκτες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και συγκεκριμένα εξακολουθεί να συνδράμει το έργο του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», με επίκεντρο, αυτή τη φορά, τη στήριξη οικογενειών προσφύγων του πολέμου της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς, η Celestyal Cruises στηρίζει έμπρακτα την «Κιβωτό του Κόσμου», χαρίζοντας χαμόγελα και δύναμη στα παιδιά που το έχουν περισσότερο από όλους ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2022, η εταιρεία προσέφερε σε 40 πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία όπου μαζί με εθελοντές της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» και τον ιδρυτή της, Πατέρα Αντώνιο, τους έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή που ενθουσίασε τους μικρούς και μεγαλύτερους ταξιδιώτες, γεμίζοντάς τους χαμόγελα στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Η κρουαζιέρα επισκέφθηκε προορισμούς, όπως την Αρχαία Έφεσο, την Πάτμο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μνημεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, τοπικές γεύσεις, ενώ απόλαυσαν τους παραδοσιακούς χώρους και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσέφερε το πλοίο.

Ο πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου, Ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» υπογράμμισε: «Σε μία δύσκολη περίοδο για όλους μας ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς την Celestyal Cruises για τη στήριξή της στο έργο μας. Στη φετινή κρουαζιέρα μαζί με τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου συμμετείχαν και πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία, οι μαθητές του ουκρανικού προσφυγικού σχολείου με τους καθηγητές τους, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα. Βίωσαν το τρομερό πρόσωπο του πολέμου κι έφυγαν βίαια από την χώρα τους, αλλά χάρη στην Κιβωτό βιώνουν την αγάπη, τη φιλοξενία, την ειρήνη και την αλληλεγγύη σε μία άγνωστη για αυτούς χώρα. Χάρη στην εντυπωσιακή κρουαζιέρα της Celestyal βίωσαν την ομορφιά της πατρίδας μας. Δηλώνουμε όλοι παρόντες στη ζωή, στην αλληλεγγύη, στην ειρήνη, για οτιδήποτε μας χαρακτηρίζει ως τέκνα του Θεού. Αυτά που μας ενώνουν είναι τα προβλήματά μας. Γιατί τι έχει τελικά αξία αν δεν υπάρχουν σε μία κοινωνία, αγάπη, δεσμοί  αλληλεγγύης, ειρήνη κι ελπίδα;»

«Σε ένα ταξίδι γεμάτο ωραίες στιγμές και χαμογελαστά πρόσωπα, είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της «Κιβωτού του Κόσμου», υποστηρίζοντας το έργο της και τη συνεισφορά της στην ευπαθείς ομάδες από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας.. Σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς παγκοσμίως, είναι αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η φιλοξενία που έχουν μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises.