Stoli Eco Bar: Η εμπειρία του πρώτου «πράσινου» bar στην Ελλάδα στο Taste Of Athens

Το μοναδικό στην Ελλάδα, Eco Bar, με την υπογραφή της Stoli Vodka είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι 12.000 επισκέπτες του Taste Of Athens 2022. 

Το Stoli Eco Bar αποτελεί την επιτομή του green thinking και η παρουσία του στο Taste Of Athens αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων, που προσδοκούν στη μύηση του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού στην «πράσινη» φιλοσοφία

Οι επισκέπτες του γαστρονομικού φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν γευστικά καλοκαιρινά, sustainable cocktails τα οποία βασίζονται στη zero-waste φιλοσοφία της Stoli που αποσκοπεί στη μείωση του  περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Τα sustainable συστατικά των cocktails, η μέθοδος  παρασκευής τους καθώς και ο περιορισμός των απορριμμάτων κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών . 

Στον καταπράσινο κήπο του Stoli Eco Bar, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη μοναδική συσκευή στη χώρα μας, η οποία μετατρέπει τις γυάλινες φιάλες  σε άμμο, μειώνοντας αισθητά τον όγκο που καταλαμβάνουν. Κατά τη διάρκεια του Taste Of Athens ανακυκλώθηκαν, με τη συγκεκριμένη μέθοδο, περισσότερες από 150 γυάλινες φιάλες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν, άμεσα, για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Stoli Eco bar είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του είναι ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα, σε ποσοστό πάνω από το 70%, με το μεγαλύτερο μέρος τού να είναι κατασκευασμένο από υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου.

Η Stoli Vodka, πρωτοπόρος σε θέματα sustainability, έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το κίνημα που απαιτεί ένα αειφόρο μέλλον για τον πλανήτη.